3700 forintért árul “Édes Szinvár” sárgarépalevet egy palesztin kávézó

A palesztin tulajdonú kaliforniai kávézóban a Hamász-vezérről, Jahja Szinvárról elnevezett italt kínálnak. 

A Jerusalem Coffee House étlapjának alján, az „Édes Szinvár” narancs-, gyömbér- és sárgarépalevet hirdeti. A 10 dolláros ital a terrorcsoport vezetőjének, Jahja Szinvárnak a nevét viseli, aki a 2023. október 7-i, Izrael elleni terrortámadás kitervelője volt.

A kávézó múlt hétfőn adta ki az új itallapot, a támadás első évfordulóján.

A kínálatban szerepel az „iced in tea fada” jeges tea is, amely az „intifáda” szóról kapta a nevét, a palesztin felkelésre utalva. A étlapon fordított vörös háromszögek is szerepelnek, amely szimbólumot a Hamász október 7-én katonai célpontok megjelölésére használt.

A Jerusalem Coffee House képviselője nem volt hajlandó válaszolni a Jewish Telegraphic Agency kérdéseire az étlappal kapcsolatban.

Kitiltotta az izraelieket egy „antirasszista” vegán étterem

Az elfogadás jegyében antirasszista és anticionista zónát hozott létre a madridi étterem.

„Köszönjük gyönyörű közösségünknek a támogatást és a visszajelzéseket az új étlapunkkal kapcsolatban, várjuk, hogy továbbra is együtt építkezhessünk veletek” – írta a kávézó egy Instagramon közzétett történetben. „Ahogy növekszünk és a közösségünk tovább virágzik, ezek a cionisták továbbra is sírni fognak és figyelmet követelnek… jól szórakoznak, hogy szar értékeléseket hagynak”.

A Jerusalem Coffee House tavaly nyílt meg, és az Eater című kiadvány szerint Abdulrahim „Raheem” Harara tulajdonában van, akinek szülei Gázában születtek. A kávézó a palesztin konyha által inspirált ételeket és italokat kínál. Emellett adománygyűjtő esteket rendez a Palesztin Gyermekek Segélyalapja számára, különböző, a palesztin kultúrával kapcsolatos workshopokat, valamint a muszlim közösség és a helyi aktivisták számára szervezett rendezvényeket.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát előtt készítette, és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Ha a hülyeség fájna: Megtámadtak egy görög éttermet, mert izraelinek hitték

Egy Izrael-ellenes Tiktokker lefilmezte magát, amint az étterem előtt letépkedi a görög zászlókat, mert azt hitte, hogy izraeliek… Videó.

Nem kér a cionistákból egy angliai pizzéria

„Cionizmus-ellenes pizza-feltétetre” is javaslatot vár a Leeds városában működő étterem.