Nem kér a cionistákból egy angliai pizzéria

Heves vitát vitát váltott ki a közösségi médiában egy észak-angliai pizzéria, amely egy bejegyzésében azt állította, hogy a cionisták nem szívesen látott vendégek, és ajánlásokat kért a „cionistaellenes” pizza feltétre.

Leeds Headingley külvárosában található Ecco Pizzéria az Instagram-fiókján azt írta, hogy „Vezetőinket és mások millióit, akiknek a szívét most tökéletesen megszállta a Sátán. Úgy tűnik, nem érintik az elképzelhető legleíróbb képeket”. A bejegyzésben a pizzéria azt írta:

„Ezt követően valaki javasolta egy anti-c1ion1st pizza létrehozását. Örülnénk, ha javaslatokat tennétek a pizza feltétjére”.

Leedsben él az Egyesült Királyság harmadik legnagyobb zsidó lakossága,ráadásul több ezer zsidó érkezik az ország minden tájáról, hogy a város  egyetemein tanuljon. Az egyetemek közelében található Headingley negyed a diákélet egyik központja.

Anglia-szerte nőtt a feszültség a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadásai óta, amelyek 1400 izraeli halálát okozták, és több mint 240 izraelit ejtettek  túszul. Izrael azóta szárazföldi, légi és tengeri katonai műveleteket indított, hogy eltávolítsa a terrorcsoportot a tengerparti enklávéból.

A londoni rendőrség legalább 11 letartóztatást hajtott végre a brit fővárosban a múlt szombat esti palesztinbarát tüntetéssel kapcsolatban, mivel azok több alkalommal erőszakba torkolltak — számol be a The Jerusalem Post.

A londoni rendőrség közölte, hogy a palesztinbarátok „jelentős tüntetést” szándékoznak tartani november 11-én, az első világháború befejezésének évfordulóján.

Mi lesz ebből: a tálib zászló is előkerült az egyik germanisztáni tüntetésen

Iszlamista dzsemborit tartottak hétvégén a kalifátust követelő migránsok.