Figyelmeztette Donald Trumpot a hírszerzés: Irán meg akarja ölni őt

Közleményt adott ki a republikánus elnökjelölt kampánystábja.

Az amerikai hírszerzés tisztviselői kedden tájékoztatták Donald Trump volt elnököt „valós és konkrét fenyegetésekről Irán részéről, hogy meggyilkolják őt annak érdekében, hogy destabilizálják és káoszt szítsanak az Egyesült Államokban” – közölte a republikánus jelölt kampánya kedd este.

A „folyamatos és összehangolt támadások az elmúlt hónapokban fokozódtak” a hírszerzési tisztviselők szerint, és „a bűnüldöző szervek tisztviselői minden ügynökségen keresztül azon dolgoznak, hogy biztosítsák Trump elnök védelmét és a választások beavatkozástól való mentességét” – közölte Steven Cheung, a kampány kommunikációs igazgatója.

„Félreértés ne essék, az iráni terrorrezsim imádja Kamala Harris gyengeségét, és retteg Trump elnök erejétől és határozottságától” 

– tette hozzá Cheung. „[Trump] nem hagyja, hogy bármi megállítsa vagy útjába álljon, hogy harcoljon az amerikai népért és azért, hogy Amerika újra nagyszerű legyen”.”

Korábban kedden a Republikánus Zsidó Koalíció emlékeztetett, hogy „az iráni terrorista rezsim Trump elnök és korábbi Trump-tisztviselők meggyilkolásán dolgozik, és továbbra is finanszírozza a terrorista csatlósait, mint a Hamász és a Hezbollah”.

„Természetesen a Biden-Harris-adminisztráció vörös szőnyeget terít az iráni elnöknek az ENSZ-ben” 

– írta az RJC. „Teljes szégyen.”

Közleményt adott ki az FBI: Irán beavatkozott az amerikai választásokba

A Trump-stábtól ellopott információkkal próbálták segíteni a demokraták kampányát – állítja az FBI.

FBI: Merénylőket béreltek fel Biden, Donald Trump és Nikki Haley meggyilkolására

Chuck Grassley republikánus szenátor hozott nyilvánosságra egy Iránról szóló FBI-jelentést. Az FBI is megszólalt az ügyben.