Hazugságon kapták a zsidózó ír elnököt

Michael D. Higgins ír elnök vasárnap megvédte iráni kollégájának írt levelét, amelyben az állt, hogy a teheráni rezsim „döntő szerepet” fog játszani a közel-keleti béke fenntartásában, és azzal vádolta Izrael dublini nagykövetségét, hogy az kiszivárogtatta a levelet a médiának.

A július 11-én keltezett levélben Higgins gratulációját és „jókívánságait” ajánlotta Maszúd Peszeskján iráni elnöknek „minden kihíváshoz, amellyel ebben a nehéz időszakban, amikor a békéért küzdünk”, hozzátéve, hogy

„Irán a maga hosszú kulturális hagyományaival döntő szerepet fog játszani ennek elérésében”.

Higgins egy New York-i sajtótájékoztatón fogalmazta meg a vádat, hogy az izraeli követség szivárogtatta ki a levél tartalmát, amelyet az izraeli nagykövetség tagadott. Egy újságíró kérdésére, hogy tudja-e, hogyan került ki a levél, rosszhiszeműen, és minden bizonyítékot nélkülözve azt mondta: 

„Valóban tudom, minden bizonnyal az izraeli nagykövetség volt az”.

A valóságban azonban az dublini iráni nagykövetség (!) tette közzé Higgins levelét; ugyanazon a napon, amelyen Izrael éppen gyászolta az Irán-csatlós Hezbollah rakétái által Észak-Izraelben megölt 12 drúz gyermek halálát.

Később a bejegyzést, amely az ír elnök levelét tartalmazta, törölték, de szerencsére többen lementették:

Higgins levele azért is meglepő, mert az Európai Unió tagjaként Írország számos Irán elleni szankcióban vesz részt.

Ír ellenzéki politikusok is bírálták Higginst az általuk „hízelgőnek” nevezett levele és az Iránnal kapcsolatos hangneme miatt.

A levél „egy szokásos levél volt, amelyet már sok államfőnek írtam, és hangsúlyoztam benne a térségben a béke fontosságát, valamint a viták rendezésével kapcsolatban a diplomácia fontosságát és így tovább” – mondta Higgins New Yorkban.

Higgins állítására reagálva az izraeli követség szóvivője azt mondta: „Ez az alaptalan vádaskodás rendkívül gyújtogató és potenciálisan rágalmazó, és a nagykövetség teljes mértékben visszautasítja”.

Írország azon EU-tagállamok közé tartozik, amelyek a legellenségesebb politikát folytatják Izraellel szemben, és májusban Spanyolországhoz és Norvégiához csatlakozva elismerte a palesztin államot.

Izraeli drónokat vehet az egyik legizraelellenesebb európai ország

Képmutatás a köbön.

Náci tempó: Körülmetélés miatt tartóztattak le egy rabbit Írországban

Jonathan Abraham mohélként van bejegyezve, több mint 13 éve végez körülmetéléseket.