Trump: Ha Kamala Harrist megválasztják, Izrael a megsemmisüléssel nézhet szembe

Donald Trump republikánus elnökjelölt csütörtök este szólalt fel a 2024-es Izraeli-Amerikai Tanács (IAC) nemzeti csúcstalálkozójának nyitó plenáris ülésén, beszédében úgy fogalmazott: „Úgy vélem, közelebb vagyunk a harmadik világháborúhoz, mint bármikor az ország történetében. Olyan vezetőink vannak, akik komolyan alkalmatlanok. Fogalmuk sincs arról, hogy mi történik”.

„Hamarosan egy éve lesz a holokauszt óta a zsidó nép elleni legpusztítóbb támadás évfordulója. Október 7-én a Hamász terroristái több mint 1200 embert mészároltak le… további ezreket kínoztak meg, raboltak el és csonkítottak meg borzalmasan. Elképzelhetetlen módon. Ez nem történt volna meg, ha én lettem volna az elnök. Ezt önök is tudják.”

„Ma este tisztelgünk mindazok emléke előtt, akik életüket vesztették az október 7-i támadásokban, és imádkozunk Istenhez, hogy Izrael végső győzelemmel váltsa meg halálukat azok felett, akik el akarják pusztítani”

– jelentette ki Trump.

A volt elnök meghívta a színpadra Andrej Kozlov túszt, akit az „Arnon hadművelet” során mentettek ki a Gázai övezetből, és megjegyezte: „Neki több bátorsága van, mint nekem”.

„Ma este megismételjük azt a fogadalmat, amelyet az októberi szörnyű nap óta a szívünkben hordozunk: Soha többé. Ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie.

Az Egyesült Államok gyenge vezetése hagyta, hogy ez megtörténjen, és ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie”.

„Ha folytatjuk a jelenlegi utat, Kamala Harris további négy évével, Izraelnek nem csak egy támadással, hanem a teljes megsemmisüléssel kell szembenéznie”

– figyelmeztetett.

„Gyakran és egyértelműen mondtam, és különösen az elmúlt években:

Aki zsidó, és fontos számára zsidósága, és szereti Izraelt, bolond, ha egy demokratára szavaz.

De ezen túlmenően:

Ha szeretik Izraelt, bárki, aki a demokratákra szavaz, és különösen Kamalára – akihez képest még Barack Husszein Obama is Izrael-párti -, annak meg kellene vizsgálni az elméjét”.

„A mai üzenetem nagyon egyszerű: Ha azt akarják, hogy Izrael túlélje, akkor Donald J. Trumpra van szükségük az Egyesült Államok 47. elnökeként. Ez ilyen egyszerű.”

Trump szólt arról is, hogy elnöksége alatt Iránt gazdaságilag kivéreztették: „A legszomorúbb az, hogy nem volt pénzük, alkut akartak kötni, és akkor jöttek ezek, és alkut kötöttek. Most újra gazdagok, mert Biden feloldotta az összes szankciót, és mindenki elkezdett tőlük olajat vásárolni, különösen Kína”.

Trump megfogadta, hogy ha novemberben megválasztják, „kiutasítjuk a külföldi dzsihád-szimpatizánsokat és a Hamász támogatóit az országból. Ha gyűlölitek Amerikát, ha ki akarjátok irtani Izraelt – olyan gyorsan kidobunk benneteket az országunkból, hogy észre sem veszitek”.

„Ha nem nyerek ezen a választáson, Izrael véleményem szerint két éven belül megszűnhet létezni. Ha én nyerek, Izrael biztonságban lesz. Megállítjuk az antiszemitizmus mérgének terjedését is”

– tette hozzá.

Donald Trump elnök nyitóbeszédén kívül a plenáris ülésen külön fellépett Andrej Kozlov is, aki több hónapig volt a Hamász palesztin terrorszervezet fogságában és akit az izraeli hadsereg túszmentőakciójával sikerült kihozni a Gázai-övezetből.

A három napos ülésen szintén fel fognak Edan  Alexander szülei, Yael és Adi Alexander, valamint Orna és Ronen Neutra, akiknek a fiát, Omert szintén még mindig túszként tartja fogva a Hamász.

Az IAC vezérigazgatója, Elan Carr, az antiszemitizmus megfigyelésével és leküzdésével foglalkozó korábbi, valamint az antiszemitizmus megfigyelésével és leküzdésével foglalkozó jelenlegi amerikai különmegbízott, Deborah Lipstadt is beszélni fog az október 7-i évfordulóról.

A teljes beszédet, eredeti angol nyelven ide kattintva tekintheti meg.

Rettegj Izrael, ha Kamala Harris lesz az amerikai elnök! 1. rész

Nem sok jót ígér Izrael szempontjából egy Harris-elnökség. Megyeri Jonatán írása.