Egy izraeli startup cég segíthet a globális élelmiszerválság megoldásában

Korunk egyik legégetőbb kérdése: hogyan tervezhetik a mezőgazdászok a világ növekvő népességének élelmiszerrel való ellátását, amikor az éghajlatváltozás bizonytalanná teszi a jövőt?

Ezt a problémát igyekszik megoldani a Croptimize nevű izraeli startup, amely a fejlett terménymodellezési technológiát és a hatékony gazdálkodási módszereket kombinálja annak érdekében, hogy mindannyiunknak legyen elég ennivalónk akkor is, amikor az éghajlatváltozás hatásai egyre erőteljesebbé válnak – írja a nocamels.

„Tudjuk, hogy a jövőben nem lesz elegendő az élelmiszertermelés” – mondta a Croptimize társalapítója Pamela Jramoy a nocamelsnek. Mivel az élelmiszerláncban egyre növekvő instabilitás tapasztalható a startup elkezdte keresni a jelenség enyhítésének módját, olyan technológiát hozva létre, amely lehetővé teszi a mezőgazdászok számára, hogy megértsék, milyen növényeket, hol és mikor kell ültetni.

A világ népessége a következő hat évben eléri a 9 milliárdot, ami az élelmiszer iránti kereslet 85 százalékos növekedését fogja eredményezni. Ez az éghajlatváltozás miatt a megművelhető mezőgazdasági területek 10 százalékos csökkenésével párosulva hatalmas élelmiszerválságot idézhet elő.

Kongatja a vészharangot az IMSZ: 2100-ra elviselhetetlenül meleg lesz Izraelben

Az Izraeli Meteorológiai Szolgálat szerint a hőmérséklet emelkedése lehetetlenné teszi az izraeli életet a jövőben.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének nemrégiben kiadott jelentése is hasonlóan vélekedik, és arra figyelmeztet, hogy az éghajlatváltozás jelentős hatással van a mezőgazdaságra, mivel az olyan természeti erőforrásokra támaszkodik, amelyeket ez a változás befolyásol, mint például a víz és a termőföld.

A Jeruzsálemi Héber Egyetem Mezőgazdasági, Élelmezési és Környezetvédelmi Karával együttműködve a cég olyan egyedi algoritmusokat hozott létre, amelyek képesek megjósolni, hogy bizonyos növényeket hol és melyik évszakban érdemes elültetni. A platform egyszerre több különböző növénykultúra esetében is működik a világ több pontján A rendszer emellett valós időben követi a növényeket növekedésük során, és javaslatokat tesz az optimális körülményekre, például az öntözés növelésére.

Jramoy a Croptimize módszerét a Waze közlekedési navigációs alkalmazáshoz hasonlítja, amely megmondja az autósoknak, hogy mely utakat kell elkerülniük a torlódások vagy egyéb akadályok miatt, és ehelyett az optimális útvonalakra irányítja őket.

A vállalat most arra készül, hogy kereskedelmi együttműködésre lépjen az élelmiszeripari vállalatokkal, és már leszerződött egy latin-amerikai partnerrel.

Ez a cikk eredetileg a Zsido.com oldalán jelent meg.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Okosöntözés: rengeteg vizet lehet megspórolni egy új izraeli technológiával

Egy izraeli startup olyan megoldást fejlesztett ki, amely hatalmas mennyiségű értékes vizet takaríthat meg a mezőgazdaságban.