13 perces álló ovációval fogadták a magyar holokauszt-túlélőkről szóló filmet

13 perces álló ovációval ünnepelték a színész új filmjét a holokauszt-túlélő építészről Brady Corbet The Brutalist című, a második világháború utáni korszakban játszódó epikus filmjét a Velencei Filmfesztiválon, írja a mafab.hu

A 215 perces filmben Adrien Brody alakítja Tóth Lászlót, a holokauszt-túlélő építészmérnököt, aki feleségével, Erzsébettel (Felicity Jones) az Egyesült Államokba emigrál.

Ahogy korábban is írtuk, a párnak eleinte szegénységben és megaláztatásban van része, ám az építész tehetségét hamar felismeri egy látszólag elragadó, titokzatos iparmágnás, Harrison Lee Van Buren. A férfi aranytálcán kínálja az amerikai álmot, azaz egy grandiózus modernista emlékműről szóló megbízatást. Tóth részt vehet az álmok földjének, új hazájának építésében.

Karrierje legambiciózusabb vállalkozása azonban nem csupán őrületes magasságokba, de megdöbbentő mélységekbe is elröpíti Lászlót és Erzsébetet.

A szereplők az angol mellett jiddisül és magyarul is meg fognak szólalni.

Mégsem lesz moszados szuperhős a következő Marvel-filmben

Az Izrael-ellenes kritikák miatt teljesen átírták a Shira Haas által alakított karakter háttértörténetét.

A The Brutalist forgatása eredetileg 2020-ban indult volna, a járvány miatt azonban elhalasztották.

A történet megírásában Corbet maga is részt vett. A film magyar producere a Proton Cinemát képviselő Petrányi Viktória volt, továbbá a filmet is Magyarországon forgatták. 

Brody egyébként maga is magyar származású, édesanyja magyar menekültként érkezett az Államokban.

A  mafab.hu szerint közönség lelkes fogadtatása arra enged következtetni, hogy erről a filmről még sokat fogunk hallani a fesztiválszezonban, és még az is meglehet, hogy Tóth László szerepe végül meghozza Brody második Oscar-díját.

Ma ötvenéves a Zongorista magyar felmenőkkel is bíró ikonikus sztárja

Adrien Brody a karakter felépítésében zsidó származású anyja történeteire is támaszkodott, aki 15 évesen, az 1956-os forradalom után menekült el családjával Magyarországról.