Minden nap háború: Irán kitartottjai nem állnak le

Irán libanoni terrorszervezete, a Hezbollah szerda reggel félszáz rakétát lőtt ki izraeli területekre. Eközben a jemeni proxy, a hútik egy görög zászló alatt hajózó olajtankert támadott meg.

A Hezbollah terrorcsoport szerda reggel rakéták sortüzét indította az észak-izraeli Golán-fennsík felé. Mintegy 50 rakétát azonosítottak, amelyek Libanonból haladtak át Izraelbe. Néhányat közülük elfogtak, és a rakéták egy része Katzrin közelében zuhant le.

Az izraeli mentőszolgálat (MDA) egy 30 év körüli férfit látott el, aki a repeszektől könnyű sérüléseket szenvedett. Eközben a tűzoltók több helyszínre is kivonultak Katzrin területén, mert épületeket ért közvetlen rakétatalálat.

Régi-új veszély fenyegeti Izraelt?

Vasárnap Izrael egy szörnyű tragédiát úszott meg szerencsésen. A kérdés, hogy ki állt a támadás mögött?

Ezzel egyidőben érkezett jelentés arról, hogy Jemen partjainál az Irán által pénzzel és fegyverrel támogatott hútik megtámadtak egy olajszállító tartályhajót a Vörös-tengeren. A görög zászló alatt közlekedő Sounion tartályhajót a jelentések szerint két kisebb hajó támadta meg 77 tengeri mérföldre nyugatra a jemeni Hodejda kikötőjétől. 

„Az első jármű fedélzetén 3-5 személy tartózkodott, míg a másodikban körülbelül 10. A két kis vízi jármű megközelítette a kereskedelmi hajót, ami rövid kézifegyveres tűzpárbajhoz vezetett” – írta figyelmeztetésében Egyesült Királyság tengeri kereskedelmi műveleteiért felelős hatóság (UKMTO). Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Orosz cirkálórakétákat kaphatnak az Izraelt támadó jemeni terroristák

Moszkva arra készül, hogy fejlett rakétákat adjon át az Irán által támogatott lázadóknak.

Támadásba lendült az izraeli légierő: lángolnak a jemeni olajtározók

Megtorlócsapásokba kezdett Izrael a Tel-Avivot ért húszi dróntámadásra válaszul.