Brutális támadás: Egy palesztin terrorista halálra késelt két idős izraelit

Egy 66 éves nő és egy 80 éves férfi meghalt, két másik ember pedig megsebesült egy terrorista késelésben a közép-izraeli Holonban vasárnap reggel – közölte a Magen David Adom.

A nőt a helyszínen halottnak nyilvánították, míg a férfi belehalt sérüléseibe, miután a többi áldozattal együtt a Wolfson egészségügyi központba szállították.

A késeléseket a város két helyszínén követték el, a támadót egy rendőr semlegesítette az izraeli médiajelentések szerint.

A rendőrség nem zárta ki, hogy egy másik terrorista elmenekült a helyszínről.

A két másik áldozatot, egy 68 éves férfit súlyos, egy 26 éves férfit pedig közepesen súlyos állapotban látták el a helyszínen, majd a Wolfson egészségügyi központba szállították őket – közölte Zaki Heller, az MDA szóvivője.

A terroristát a 35 éves Amar Razak Kamel Odehként azonosították, aki a szamáriai Szalfit arab faluból származik. Nem rendelkezett izraeli tartózkodási engedéllyel.

A 12-es csatorna jelentése szerint a késelések a Moshe Dayan utcai benzinkútnál és egy közeli utcában történtek. Az MDA szerint a támadások három különböző helyszínen, egymástól mintegy 500 méterre történtek.

„A terrorista gyilkolászni kezdett. A rendőrség azon dolgozik, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem vett részt másik terrorista a támadásban” – mondta Eli Levy, az izraeli rendőrség szóvivője a 12-es csatornának. „A támadás utáni első percekben vagyunk. Fontos hangsúlyoznom, hogy nem zártuk ki annak lehetőségét, hogy további terroristák vannak a környéken”.

Nemzeti gyásznapot tartottak Törökországban a megölt Hamász-vezér tiszteletére

Ennél már nincs lejjebb: az izraeli török nagykövetség pénteken félárbocra eresztette zászlaját tel-avivi épületén.

Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter a támadás helyszínére érkezett, és azt mondta, hogy „a háborúnk nemcsak Irán ellen folyik, hanem itt az utcán is”. Dicsérte a rendőrség gyors reakcióját a támadást követően, és egyben felszólította az izraeli állampolgárokat, hogy fegyverezzék fel magukat, hozzátéve, hogy „ez életeket ment”.

Bezalel Szmotrics izraeli pénzügyminiszter így tweetelt: „Újra és újra emlékeznünk kell, mint ezen a nehéz reggelen, hogy a háborúnk emberi szörnyek ellen folyik, akik képesek megölni idős férfiakat és nőket, akik csak az utcán sétáltak, az abszolút gonoszság és kegyetlenség háborúja az abszolút jó ellen.

És a jónak kell győznie és elpusztítania a rosszat.

És így is lesz. Részvétem az áldozatok családjainak és teljes felépülést a sebesülteknek.”

A Nemzeti Egységpárt vezetője, Beni Ganz is tweetelt: „Nehéz reggel a mai. Szeretném őszinte részvétemet kifejezni a holoni támadásban meggyilkolt [áldozatok] családjainak, imádkozni az összes sebesült felépüléséért, és támogatásomról biztosítani a biztonsági erők tagjait és katonáinkat, akik minden határon és azokon túl tevékenykednek – hogy megakadályozzák a terrorizmust, és lecsapjanak az elkövetőkre”.

Izraeli terrorelhárító: A dzsungelben csak egy üvöltő oroszlán tud rendet tenni

Interjút adott az Indexnek Yair Ansbacher, aki a Tett és Védelem Alapítvány meghívására érkezett Magyarországra.