Sajátjai akarhatták megölni a volt iráni elnököt

Ahmadinezsád

Az iráni száműzöttekhez kötődő „Iran International” híroldal azt állítja, hogy a volt elnök, Mahmúd Ahmadinezsád járművét szabotálták, ami miatt az irányíthatatlanná vált és az úton lévő szalagkorlátnak ütközött. Az exelnök túlélt egy merényletet. Feltételezések szerint a rezsim bennfentesei szervezték az akciót.

A rezsimen belüli forrásból származó információk szerint a volt elnök járműve irányíthatatlanná vált egy szabotázsakciót követően, amelyet valószínűleg távirányítással hajtottak végre. A jármű több szalagkorlátnak ütközött, felborult, a benne utazók megsérültek.

Az elnököt azonban néhány órával az incidens előtt kiszállították a járműből, és átültették a biztonsági erők őt kísérő járművébe, miután a jármű légkondicionálója elromlott. A híroldal azt állította, hogy a járművet átadták az elnöki biztonsági egységnek javításra, de ahelyett, hogy az egység szokásos garázsába vitték volna, egy ismeretlen helyre szállították.

A híroldal az iraki rezsimet és a Forradalmi Gárdát teszi felelőssé az állítólagos merényletkísérletért, megjegyezve, hogy Ahmadinezsádot kizárták az ország legutóbbi elnökválasztásán való indulásból.

A volt elnök az elmúlt években élesen bírálta a rezsimet, és összeütközésbe került a kormány több magas rangú tisztségviselőjével.

Az Izraellel és az Egyesült Államokkal szembeni szélsőséges álláspontja és a Nyugattal szembeni harcias fellépése ellenére Ahmadinezsádot mindig is kívülállónak tekintették a rezsim belső köreiben, és nem tartják az iszlám forradalom igazi bennfentesének.

Újra iráni elnök lenne az NKE-re látogató Ahmadinezsád

A volt iráni elnök regisztrációja azért is érdekes, mert a 2021-es indulási kísérletét a hatóságok megakadályozták.