Az IDF is megerősítette: újabb két túsz veszítette életét a Hamász fogságában

A 76 éves Alexander Danzigot Nir Oz kibucból, míg a 35 éves Jagev Buchshtabot a Nirim kibucból rabolták el.

Haláluk körülményeit vizsgálják – közölte az IDF, hozzátéve, hogy holttestüket továbbra is a terrorcsoport tartja fogva.

A Túszok és Eltűnt Családok Fóruma, amely a Hamász által Gázában fogva tartott túszok hazahozatalán dolgozik, közleményt adott ki, amelyben részvétét fejezte ki a Danzig és a Buchstab családoknak.

Buchstabot feleségével, Rimon Buchshtab-Kirschttel együtt rabolták el, aki 50 nap fogság után, novemberben szabadult egy tűzszüneti megállapodás keretében.

Jagev Buchshtab szerény ember volt, aki szerette az életet a Nirimben. Jagev szakmája szerint hangtechnikus volt, és mély szenvedélye volt a zene. Fiatal korától kezdve gitározott és fuvolázott, később más hangszerekre is kiterjesztette, amelyek közül néhányat maga épített.

Alex Danzig történész, pedagógus és gazdálkodó volt. Holokauszt-túlélők gyermekeként született, később a lengyelországi tanulmányutak egyik alapítója lett.

Alex mintegy 30 évig dolgozott a Jad Vasemnél, ahol több ezer idegenvezetőt képzett ki a holokauszt oktatására.

Megrendítő képeket tettek közzé a Hamász által elrabolt izraeli katonalányokról

A lányok túszul ejtésének első napjaiban készültek a fotók. Csak erős idegzetűeknek!

A vele együtt fogságban tartott túszok arról számoltak be, hogy Alex a fogságban töltött idejét azzal töltötte, hogy történelem előadásokat tartott fogolytársainak. Alex lelkes olvasó volt, szenvedélyesen szerette a történelmet, és szerette a különböző sportokat. Tegnap lett volna a 76. születésnapja.

A Jad Vasem elnöke, Dani Dajan nyilatkozatban tisztelgett Danzig előtt.

„Alex lénye szellemében és lényegében is megtestesítette a föld iránti szeretetét és tudásszomját. A Nir Oz-i kibucban lévő otthonában lévő hatalmas könyvtára tükrözte a mély kapcsolatot, amelyet izraeli és zsidó identitása, valamint lengyel szülőföldje között érzett” – mondta Dajan.

„Tragikus halálának híre megerősíti elkötelezettségünket, hogy Alex öröksége és az általa szenvedélyesen megőrzött történetek soha ne merüljenek feledésbe” – tette hozzá.

Az izraeli hatóságok szerint a Gázai övezetben még 120 túsz van, akik közül sokan már nincsenek életben.

Botrány: Egy izraeli túsz szüleiről írt lejárató cikket a Washington Post

Erkölcsi mélyponton az egykor szebb napokat látott amerikai lap.