Kijátszották a légvédelmet: Dróntámadás érte Tel-Avivot, egy ember meghalt

Az Irán által támogatott jemeni húszik drónja csapódott be Tel-Aviv központjában.

A húszi lázadók Jemenből drónnal támadtak Tel-Aviv központjára péntek hajnalban, a repülő szerkezet az izraeli mentőszolgálat közlése szerint megölt egy embert és megsebesített tízet – jelentette be az izraeli mentőszolgálat. Cikkünk frissül.

A drón a belvárosban, a Ben Jehúda és a Sálóm Aléhem utca kereszteződésének környékén, az Egyesült Államok volt nagykövetségének közelében csapódott be hajnali három óra körül. A halálos áldozat egy 50 év körüli férfi, hárman a repeszek miatt, egy negyedik áldozat pedig a drón becsapódása miatt sebesült meg, a többiek kisebb sebesüléseket szenvedtek.

Az Irán támogatását élvező jemeni húszi fegyveresek szóvivője, Jahíja Szarie közleményben bejelentette, hogy ők indították a drónt. Hozzátette, hogy folytatják Tel-Aviv elleni műveleteiket, szolidaritásként az Izraellel a Gázai övezeti fegyveres konfliktusban szemben álló palesztinokkal.

A szaúd-arábiai al-Arabija hírcsatorna arról számolt be, hogy a húszik egy ballisztikus rakétát és négy drónt indítottak el, de a térségben állomásozó amerikai erők elfogták a rakétát és három drónt.

Videó: Izraeli és görög tartályhajókat ért rakétatámadás a Vörös-tengeren

Hajók elleni rakétákkal, drónokkal és csónakokkal támadták meg a Chios Lion-t és a Bentley I-t.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a jemeni húszi terroristák a héten „többször” megtámadtak egy izraeli tulajdonú tartályhajót, amely Oroszországból Kínába szállított növényi olajat a Vörös-tengeren.

A hajó, az MT Bentley I panamai lobogó alatt közlekedik, Monacóban üzemeltetik és izraeli tulajdonban van. A húszik hajó elleni ballisztikus rakétával, drónokkal, három hajóval és két kis csónakkal támadták meg a hajót.

Hétfőn a CENTCOM azt is közölte, hogy lelőtt öt húszi drónt a Vörös-tenger felett, kettőt pedig Jemen húszi ellenőrzés alatt álló részein, amelyek „közvetlen fenyegetést jelentettek az Egyesült Államokra, a koalíciós erőkre és a térségben lévő kereskedelmi hajókra”. A húszik pedig megtámadtak egy nyersolaj-szállító tankert, az MT Chios Lion nevű hajót, amely libériai lobogó alatt hajózik és görög üzemeltetésű.

Izraeli civilek haltak meg a Golánra zúdított libanoni rakétaesőben

Tarthatatlan a helyzet Észak-Izraelben.