Hamarosan európai alkatrészekből épített drónok százai hullhatnak Izraelre

aerial photo of gray metal parts

Spanyolországban három, Németországban pedig még egy embert tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy egy olyan hálózathoz tartoztak, amely a Hezbollah terrorszervezetnek szállított alkatrészeket az Izrael ellen bevetett kamikaze drónok építéséhez.

Három embert tartóztattak le Spanyolországban és még egyet Németországban azzal a gyanúval, hogy egy olyan hálózathoz tartoztak, amely a Hezbollah terrorszervezetnek alkatrészeket szállított kamikaze drónok építéséhez, amelyeket Izrael északi részén elkövetett támadásokhoz terveznek bevetni – közölték csütörtökön a spanyol hatóságok.

A nyomozás Spanyolországban akkor kezdődött, amikor a csendőrség libanoni állampolgárok által vezetett spanyol cégeknél „gyanús műveleteket” észlelt, amelyek során nagy mennyiségű alkatrészt szállítottak olyan drónok gyártásához, amelyek több kilogrammos robbanótöltetek hordozására képesek – áll a közleményben.

A hatóságok úgy vélik, hogy a Hezbollah több száz drónt építhetett ezekből az alkatrészekből.

Nem világos, hogy a spanyol közleményben említett német gyanúsított ugyanaz a személy-e, akit a német ügyészek a hét elején közölték, hogy hasonló vádakkal letartóztatták.

Az időközben felszámolt hálózat által beszerzett alkatrészek egy részét már azonosították a Hezbollah által Izrael elleni támadásokban használt drónok roncsainak elemzése során.

Csendes bojkott: Európa korlátozza az Izraelnek történő lőszereladásokat

Szerbia segítő kezet nyújtott zsidó államnak, de ez nem elég, és az IDF más alternatívák után kutat.

Szintet léptek a spanyolok: így akadályozzák a fegyverek eljutását Izraelbe

Újabb Izrael-ellenes döntéssel rukkolt elő a spanyol kormány.