Saad: Kanada fordulópont előtt áll – élhetetlen lesz a zsidók számára

„Már érezni a szagát” – mondja Gad Saad arról a „fordulópontról”, amikor a zsidók elmenekülnek Kanadából. Az Izrael-barát professzor tudományos írásokat publikál a boldogságról, humoros és szatirikus megközelítést hoz aktivizmusába.

Gad Saad egy 2020-as könyvében azt írja, hogy „az emberi elme parazitológusának” vallja magát, hogy „igyekszik beoltani az embereket a destruktív eszmék egy osztálya ellen, amelyek tönkreteszik az érvelési képességünket”. „Ha ellenőrizetlenül maradnak az egyetemek által kiváltott parazita ötlet-kórokozók, végül elkezdik megfertőzni társadalmunk minden területét” – írta a montreali Concordia Egyetem marketingprofesszora.

A jns.org cikkében azt írtja: amellett, hogy széles körben elismert tudós, Saad a sajtóban is sokat publikál, ahol nemcsak az evolúciós viselkedéstudományok és a közgazdaságtan szakértőjeként említik, hanem a zsidó állam egyik legkiemelkedőbb támogatójaként is szerepel az akadémián.

A közösségi médiában közel 1,5 millió követője van – ezeken a csatornákon az aktuális eseményeket véleményezi sajátos stílusában. Így például, amikor megtudta, hogy a dél-afrikai színésznő, Charlize Theron szülőként úgy döntött, hogy gyermeke dönthet saját neméről, Saad a Twitteren azt írta: „Nem szeretném, ha a gyerekeim csak szén-dioxid-alapúnak tekintenék magukat. Megmutattam nekik a periódusos rendszert és megkértem őket, hogy nézzenek meg minden elemet, és döntsék el, melyikkel azonosítják magukat.

„Játsszuk a „hat lépés a zsidó”-t” – írta egy másik bejegyzésében. – „A játékszabály: adott bármilyen helyzet, amiben hat vagy kevesebb oksági lépésben kell eljutni addig, hogy a zsidók a hibásak. Példa: reggel beülsz a Volvóba, de az akkumulátor lemerült. A zsidók miatt van. Megy ez!”

Az 1964-ben Bejrútban született Saad élénken emlékszik arra, hogy antiszemita környezetben nőtt fel, ahol az esőtől a gazdaságon és a turizmus visszaesésén át a gyomorbajig mindenért a zsidókat hibáztatták – írta a 2020-as The Parasitic Mind című könyvében: a fertőző ötletek megölik a józan észt.

Amikor Gamal Abdel Nasszer 1970-ben meghalt, emberek ezrei vonultak ki az utcára és azt skandálták: „halál a zsidóknak”. Saad, aki éppen a hatodik születésnapját ünnepelte, úgy emlékszik vissza, hogy félelmében elbújt a házában – írta a Parasitic Mindben.

Saad családja elmenekült a libanoni polgárháború elől, 1975-ben érkezett Kanadába. Tisztán emlékszik vissza arra a pillanatra, amikor a kapitány bejelentette, hogy a gép elhagyta a libanoni légteret. Édesanyja Dávid-csillagos nyakláncot tett a nyakába, és azt mondta neki, hogy büszkén, szégyenkezés nélkül viselheti, és soha többé nem titkolhatja kilétét – írta ugyanabban a könyvben.

„Egyre nagyobb biztonságban érzem magam. Nem vagyok azon a ponton, ahol félek elhagyni a házam, de bizonyosan vannak olyan környékek, amelyeket el akarsz kerülni” – mondta a JNS-nek.

„Montrealban bizonyosan vannak olyan kampuszok, amelyeken problémát jelent zsidónak lenni, és különösen nagy problémát szókimondó zsidó professzornak lenni.”

Kanada „fordulóponthoz” ér – véli Saad. „Látjuk a jelet a falon. Amikor elhagytuk Libanont, nem volt kérdés, hogy időben tettük-e, mert az ország már rég túl volt a fordulóponton: ha nem hagyod el, meghalsz” – mondta.

„A kérdés most az, hogy eljutunk-e valaha is odáig Kanadában? És Montrealban? Nos, még nem tartunk ott” – tette hozzá. „Csak azt látom, hogy a helyzet egyre rosszabb. Szóval nem tudom, mikor érik el ezt a fordulópontot.”

Saad azt mondta a JNS-nek, hogy nem biztos abban, hogy ez a pont három, öt vagy több év múlva jön-e el.

„De mát érzem az illatát”

– mondta.

A professzor azt tanácsolja azoknak, akik abban reménykednek, hogy leküzdhetik a zsidógyűlölet áradatát, hogy aktiválják „belső mézborzjukat”. Bár ez az emlős akkora, mint egy kis kutya, „a világ legvadabb állata” – mondta Saad a JNS-nek. „Ezért más állatok egyszerűen kikerülik és azt mondják: „Nem éri meg szembeszállni vele.”

„Nem azt mondom, hogy legyél fizikailag vad vagy erőszakos. Ez egy ideológiai csata, tehát ha vannak bizonyos, jól alátámasztott alapelvek, amelyeket a magadénak tartasz, és úgy gondolod, hogy meg tudod fogalmazni, akkor mézesborznak kell lenned, és meg kell védened ezeket az elveket” – mondta. De ha valaki nem áll ki az értékei mellett, és a felelősséget másokra hárítja, „akkor a rossz ötletek lehetőséget kapnak a virágzásra” – tette hozzá Saad.

Netanjahu elküldte melegebb éghajlatra a kanadai miniszterelnököt

Az izraeli miniszterelnök helyretette a zsidó államot kritizáló Justin Trudeau-t.