Megrendítő képeket tettek közzé a Hamász által elrabolt izraeli katonalányokról

Az IDF öt női megfigyelőjének – Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa és Naama Levy – családja kedden, fogságuk 284. napján közzétette azokat a fotókat, amelyek a túszul ejtésük első napjaiban készültek róluk.

Túszok és Eltűntek Családjainak Fóruma kedd este közölte, hogy „több mint 9 hónap telt el azóta, hogy elkészültek azok a fotók, amelyeken Agam, Daniella, Liri, Naama és Karina látható a Hamász gázai fogságában töltött első napjaikban. Szüleik bátor döntése, hogy nyilvánosságra hozzák a fotókat, azt a napot hivatott elősegíteni, amikor újra a kezükben tarthatják lányaikat – amit csak egy túszalkuval lehet elérni”.

A nyilatkozat felszólította Netanjahut, hogy „hagyjon jóvá egy olyan megállapodást, amely mind a 120 túszt hazahozza – az élőket a rehabilitációra, a meggyilkoltakat pedig a tisztességes temetésre”.

„Követeljük, hogy Izrael kormánya, és különösen annak vezetője nézzen ezeknek a lányoknak a szemébe, próbálja meg elképzelni, mi történt velük és az összes tússzal 284 napon keresztül, és tegyen meg mindent, hogy mindannyiukat hazahozza” – áll a nyilatkozatban.

Budapest Pride-résztvevő: Az izraeli túszok ötcsillagos ellátást kaptak Gázában

Az egyik meginterjúvolt palesztinpárti nő szerint a Hamász „csak le akarja állítani a népirtást”. Videó.

Teljesen kiábrándult a békéből a Gázába elhurcolt izraeli békeaktivista

Ada Sagi a BBC-nek mesélt arról, milyen változásokon ment keresztül gázai fogsága alatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.