Az új iráni elnök ott folytatja, ahol elődje abbahagyta

Maszúd Peszeskján megválasztott iráni elnök hétfőn tárgyalt Iszmail Haníjéval, a Hamász palesztin terrorista mozgalom politikai irodájának vezetőjével – jelentette a teheráni rezsim állami médiája.

Haníje „háláját fejezte ki az Iráni Iszlám Köztársaság felé a palesztin ügy támogatásáért, és fokozott diplomáciai erőfeszítésekre szólított fel az izraeli rezsim Gáza elleni agressziójának megszüntetése érdekében” – írta az IRNA hírügynökség.

A maga részéről

„a megválasztott iráni elnök hangsúlyozta, hogy országa ezekben a nehéz időkben sem fog leállni a palesztin nép támogatásával”.

Peszeskján vasárnap dicsérte Irán jemeni terrorista proxyjait, a hútikat is „a háború sújtotta Gázában élő palesztinok támogatására tett bátor intézkedéseikért, utalva arra, hogy Jemen hónapok óta tartó katonai műveleteivel Izraelhez kötődő hajókat vett célba a nyílt tengeren” – jelentette az IRNA.

A megjegyzéseket a hútik katonai vezetőjével, Mahdi al-Maszával, a jemeni Legfelsőbb Politikai Tanács elnökével folytatott telefonbeszélgetés során tette.

A múlt héten Peszeskján megerősítette Teherán elkötelezettségét Izrael elpusztítása mellett, mondván, hogy megbízottjai szerte a térségben nem fogják hagyni, hogy a zsidó állam „bűnös politikája” folytatódjon.

Irán még több pénzt ígért a palesztin terroristáknak

Irán új elnöke, Maszúd Peszeskján a palesztin terrorszervezet, a Hamász vezetőjének, Iszmail Haníjének írt levelében országa támogatásáról biztosította a terroristákat.