Közpénzből menekítette ki sógorait Gázából a bukott skót miniszterelnök

Skócia volt első minisztere 250 000 fontot adományozott az UNRWA-nak egy Malawinak, Ruandának, Zambiának és Pakisztánnak szánt alapból, mindössze egy nappal azelőtt, hogy sógorai kiutazási engedélyt kaptak a Gázai övezetből.

Humza Yousaf, Skócia volt első minisztere ellen a skót kormány vizsgálatot indított, mert a brit média vasárnapi beszámolói szerint kormányzati pénzből adományozott, miközben palesztin sógorai a gázai háborús övezetből próbáltak elmenekülni.

Yousaf, felülbírálva a skót tisztviselőket, 250 ezer fontot adományozott az ENSZ Menekültügyi és Munkaügyi Ügynökségének (UNRWA) – annak ellenére, hogy az ügynökség olyan személyeket foglalkoztatott, akik részt vettek a Hamász október 7-i, Dél-Izrael elleni támadásaiban.

A GB News szerint Yousaf ragaszkodott ahhoz, hogy a pénzt az UNRWA-nak és ne az UNICEF-nek adományozzák,

annak ellenére, hogy tisztviselők az utóbbit javasolták.

Ráadásul a volt skót vezető túllépte a tisztviselők által ajánlott 100 000 és 200 000 font közötti adományozási korlátot.

Amit a média nem mond el Skócia új miniszterelnökéről

Nem sok jót ígér Izraelnek az új skót miniszterelnök megválasztása.

A tisztviselőket felülbírálva Yousaf elköltötte a Nemzetközi Fejlesztési Alapból származó 250 000 fontot – írja a The Telegraph.

Az alap a Telegraph szerint 10 millió fontot tartalmaz, amelyet négy projektre szántak Malawiban, Ruandában, Zambiában és Pakisztánban.

Az adományozás tényét november 2-án hozták nyilvánosságra,

Yousaf sógorai pedig november 3-án kaptak beutazási engedélyt Egyiptomba.

Yousaf tagadta, hogy az adományt sógorai szabadon bocsátása érdekében adták volna az UNRWA-nak.

Izrael terrorszervezetnek nyilváníthatja a terrorpárti ENSZ-segélyszervezetet

Meg vannak számlálva az UNRWA működésének napjai?