Álruhában mehetett csak ki az utcára Svédországban az izraeli énekesnő

Eden Golan elárulta, hogy parókát és szemüveget kellett viselnie, hogy elkerülje a lehetséges veszélyt, amelyet a malmői palesztinbarát tüntetések jelentettek rá nézve.

Eden Golan elmondta, hogy álruhát kellett viselnie Malmőben, amikor májusban részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az Instagram-oldalán csütörtökön közzétett bejegyzésében Golan elmondta, hogy a svéd városban zajló Izrael-ellenes tüntetések közepette biztonsági okokból parókát és szemüveget adtak rá, hogy megváltoztassa a külsejét.

„Két hónap telt el az Eurovízió döntője óta. Két hónap az őrült utazás óta, amely nemzeti és személyes küldetésem lett.

Egy érzelmes, erőteljes, összetett, kihívást jelentő és megerősítő utazás egy olyan évben, amelyről tudtam, hogy semmihez sem fog hasonlítani”

– írta Golan.

A közönség imádta, a zsűri utálta: Izrael az ötödik helyen végzett az Eurovízión

Izrael a közönségszavazáson a második legmagasabb pontszámot kapta, de a zsűri szavazásán csak a 12. helyen végzett.

„Sokáig gondolkodtam azon, hogy melyik képet osszam meg itt, és egy olyan pillanatot választottam, amely kezdetben abszurdnak és viccesnek tűnt számomra – de nem kevésbé ijesztőnek és veszélyesnek.

Sokan tudják, hogy a legjobb biztonságiakkal voltunk körülvéve, hogy megvédjék a delegációnkat, de nem tudnak ezekről a pillanatokról, amikor álcáznom kellett magam, hogy senki ne bántson, amikor kimentünk az utcára.”

Hozzátette: „Az a félelem, hogy felismernek az ország miatt, ahonnan származom, amely a részem, és amelyet büszkén képviselek minden nap újra és újra, érthetetlen számomra.

Sajnos visszatértünk azokhoz az időkhöz, amikor egy zsidó és izraeli nőnek el kell bújnia, hogy ne bántsák.

Számomra ez egy olyan pillanat volt, amelyre egész életemben emlékezni fogok. Tudom, hogy a jobb napok is eljönnek. Minden nap imádkozom, hogy eljöjjenek. Soha nem fogjuk elfelejteni, amin keresztülmentünk, de remélem, hogy mindannyian erőt találunk és összefogunk”.

Nehezen viselte az ír boszorkány, hogy Eden Golan mögött végzett az Eurovízión

Nem türtőztette magát az Izrael-gyűlölő, magát nem binárisként identifikáló Bambie Thug.