Centimétereken múlt Trump élete, kiderült, ki volt a merénylő

Újabb részletek derültek ki a volt elnök elleni merényletről.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, merényletet próbáltak elkövetni Donald Trump volt elnök ellen szombaton egy pennsylvaniai nagygyűlésen.

A lövések pár perccel azután dördültek el, hogy Trump belekezdett beszédébe. A volt elnök a jobb fülén sérült meg. Trump rendkívüli lélekjelenléttel bírt, azonnal a földre bukott, a titkosszolgálat és a védelmi erők azonnal a színpadra siettek.

Trump kampánystábja szerint az elnökjelölt „jól van” a lövöldözés után.

„Azonnal tudtam, hogy valami nincs rendben, mivel sistergő hangot, lövéseket hallottam, és azonnal éreztem, ahogy a golyó átszakítja a bőrömet. Nagyon elkezdtem vérezni”

– írta Trump a közösségi oldalán.

„Centiméterekre volt attól, hogy szétlőjék az arcát”

mondta a The Postnak egy magas rangú rendőrségi forrás.

A támadót nem azonosították azonnal, mert nem volt nála személyi igazolvány, amikor a Secret Service mesterlövészei végeztek vele.

Később a fegyverest, a 20 éves Thomas Matthew Crooksként azonosították.

A pennsylvaniai lakosként nyilvántartott Crooks az állami választói nyilvántartás szerint Crooks republikánus szavazóként volt bejegyezve.

A lövöldöző 2021. január 20-án – Biden beiktatásának napján – 15 dollárnyi adományt küldött a liberális ActBlue politikai akcióbizottságnak.

Az adományozás idején Crooks 17 éves volt. A 18. életévének betöltésekor, ugyanezen év szeptemberében regisztrált a szavazásra, republikánusként.

Hogy Crooks miért lőtt rá a republikánus elnökjelöltre, egyelőre nem világos.

Merényletkísérlet történt Donald Trump ellen

Lövések dördültek egy pennsylvaniai kampányeseményen.