Biden véletlenül Trump alelnökének nevezte a sajátját

Donald Trump volt amerikai elnök csütörtök este egy online bejegyzésben gúnyolódott Joe Biden elnökön, miután Biden washingtoni sajtótájékoztatóján véletlenül Trump alelnökének mondta saját alelnökét, Kamal Harrist. 

Bident egy sajtótájékoztatón arról kérdezték, hogy Kamala Harris alelnök meg tudná-e verni Trumpot egy általános választáson, melyre Biden azt válaszolta:

„Nézze, nem Trump alelnököt választottam volna alelnöknek, ha úgy gondolnám, hogy nem alkalmas az elnöki posztra, úgyhogy kezdjük ott”.

End Wokeness on X (formerly Twitter): „HAHAHA holy sh*t Joe Biden just called Kamala Harris „Vice President Trump” pic.twitter.com/T2IzSEGsRn / X”

HAHAHA holy sh*t Joe Biden just called Kamala Harris „Vice President Trump” pic.twitter.com/T2IzSEGsRn

Trump később gúnyolódott Biden baklövésén Truth Social közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

„Bolond Joe azzal kezdte sajtótájékoztatóját, hogy ‘Nem választottam volna Trump alelnököt alelnöknek, ha úgy gondolom, hogy nem volt alkalmas az elnöki posztra'” – posztolta Trump.

„Nagyszerű munka, J2oe!”

– tette hozzá.

Biden az X közösségi médiaplatformon közzétett bejegyzésében válaszolt Trumpnak, azt írva:

„Egyébként: Igen, tudom a különbséget. Az egyik egy ügyész, a másik egy bűnöző”.

Az elszólás Biden második jelentős baklövése volt a nap folyamán, és nem sokkal azután történt, hogy az elnök tévesen „Putyin elnöknek” nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, amikor bemutatta őt a NATO-csúcson.

Mozgolódnak a demokraták Biden félreállítása körül

Állítólag a befolyásos Chuck Schumer is jelezte a párt legfőbb anyagi adományozóknak, hogy nyitott egy olyan megoldásra, melyben nem Joe Biden lenne a párt elnökjelöltje.