A gázai háborúra hivatkozva tagadták meg a szállásfoglalást egy izraeli nőtől

Az Airbnb felfüggesztette azt a szállásadót, aki „a gázai háború miatt” megtagadta, hogy egy izraeli nő szálljon meg az oxfordi ingatlanában.

Darya Maoz, a jeruzsálemi Hadassah College oktatója májusban foglalta le az ingatlant a webhelyen, de a múlt héten üzenetet kapott a szállásadótól, hogy nem tudja elfogadni a foglalást.

„Szia, sajnálom, nem vettem észre, hogy Izraelből jössz”

– írta neki a házigazda. „Le tudnál foglalni egy másik házat? A teljes összeget visszatérítem.”

Maoz, aki közzétette a beszélgetést a közösségi médiában, azt válaszolta: „Nem tehetem, nincs hely. Ez illegális. Nem hiszem el, hogy ezt kérted. Nagyon megsértett.”

A házigazda azonban így válaszolt:

„Sajnálom, de nem tudom elnézni a háborút. Vannak elveim, muszlim vagyok. Ezt nem engedhetem meg.”

Amikor a Cionista Világszervezet panaszt tett Maoz nevében, az Airbnb egyik képviselője gyorsan azt válaszolta, hogy a cég megakadályozta, hogy a házigazda több foglalást vegyen fel.

Mossa kezeit a zsidó utasokat zaklató londoni repülőtér

Palesztin zászlós jelvényt viselő alkalmazottak pécéztek ki egy zsidó utazót. A repülőtér szerint minden szabályosan történt.

„Nagyon komolyan vesszük a diszkriminációval kapcsolatos bejelentéseket, és felfüggesztettük ezt a szállást, amíg csapatunk kivizsgálja a problémát” – mondta a cég a Maoznak.

„Nagyon sajnáljuk a tapasztalatait, és csapatunk készenlétben áll, hogy segítsen Önnek új helyet foglalni Oxfordshire-ben”

– tették hozzá.

A közösségi médiában Maoz azt írta, hogy a cég „sok keresgélés után talált neki egy másik házat, ugyanabban az utcában, nagyobbat és drágábbat, és jóváírta a különbséget”.

Maoz megköszönte barátainak és ismerőseinek is a támogatást.

„Oxfordban élő emberek, akiket nem ismerek, szó szerint felajánlották, hogy lakjak náluk!”

– írta.

Azt is elmondta, hogy az Airbnb válaszát követően bocsánatot kért tőle az Airbnb-lakás tulajdonosa, aki arra kérte, hogy keressen új szállást.

Bocsánatot kér az izraeli családot kidobó párizsi szálloda vezetője

És kirúgta a recepcióst.