Késeléses terrortámadás történt egy izraeli bevásárlóközpontban

Egy szolgálaton kívüli izraeli katona meghalt, egy másik pedig megsebesült egy terrorista késeléses merényletben szerdán az északi Karmiel városának egyik bevásárlóközpontjában – közölte a rendőrség és a mentők. A megölt katonának sikerült megölnie a terroristát, mielőtt összeesett.

A Magen David Adom mentőszolgálat közölte, hogy a két 20 év körüli férfit a nahariyai Galileai Orvosi Központba szállították. A mentőszolgálat szerint kritikus és súlyos állapotban voltak, egyiküket később halottnak nyilvánították.

A térfigyelő kamerák felvételei azt mutatták, hogy a terrorista többször nyakon szúrta az egyik katonát, mielőtt megtámadta a másodikat. Az először megszúrt, és később sérüléseibe meg is halt katona a támadás után még fel tudott állni és tüzet nyitott a terroristára.

A biztonsági tisztviselők később Jawwad Omar Rubia izraeli állampolgárként azonosították a támadót, aki a közeli arab Nahf városból származik.
Figyelem: Az alábbi videó, mely a támadást mutatja alkalmas lehet a nyugalom megzavarására!

Emanuel (Mannie) Fabian on X (formerly Twitter): „Graphic footage shows this morning’s terror stabbing attack at a mall in Karmiel. The slain soldier, Sgt. Aleksandr Iakiminskyi, managed to open fire and kill the terrorist. pic.twitter.com/s5cR5ne9KV / X”

Graphic footage shows this morning’s terror stabbing attack at a mall in Karmiel. The slain soldier, Sgt. Aleksandr Iakiminskyi, managed to open fire and kill the terrorist. pic.twitter.com/s5cR5ne9KV

Shuki Tahauko kerületi rendőrfőnök elmondta, hogy a terrorista gyalog érkezett a bevásárlóközponthoz. Eli Levy izraeli rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a biztonsági erők nem zárták ki azonnal, hogy további fenyegetések vannak a környéken.

Karmielbe az elmúlt években egyre nagyobb számban áramlottak be felső-középosztálybeli arab szakemberek, egyike annak a sok városnak országszerte, ahol eddig békésen éltek együtt arab és zsidó izraeliek.

Küszöbön a támadás: július második felében megindul az IDF libanoni offenzívája

A Bild diplomáciai forrásai szerint elkerülhetetlennek tűnik a Hezbollah elleni háború.