Megtörték hallgatásukat a Párizsban megerőszakolt zsidó lány szülei

„Ellopták a gyermekkorát” – mesélték a tizenkét éves zsidó kislány szülei, akik interjút adtak a Le Parisiennek.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a szörnyű bűncselekmény június 15-én történt, amikor is a 12 éves áldozatot egy parkban megtámadták,  antiszemita módon inzultálták, majd nemi erőszakra kényszerítették.

Később a három elkövetőt a lány egyik barátja azonosította. Kettejüket (mindketten 13 évesek), nemi erőszakkal, szexuális erőszakkal, zsarolási kísérlettel, erőszakkal, halálos fenyegetéssel vádolják a francia hatóságok. A harmadik fiúnak nemi erőszakért nem, hanem a többi bűncselekményért kell felelnie.

Az áldozat édesanyja szerint lányát megalázták, megerőszakolták és sértegették, mert zsidó, pedig ezt titokban tartotta volt barátja, az egyik elkövető előtt.

„Sajnos ez a dráma sokat elárul a Franciaországot sújtó antiszemita erőszak mértékéről, amely még az országunk gyermekei között is terjed” – mondta a kétségbeesett anya az interjúban, amelyet ügyvédjei irodájában készítettek.

„Még mindig meg van döbbenve” – mondta az apa.

„A támadói ellopták a gyermekkorát”.

Elmondása szerint a lányuk nehezen alszik el, éjjelente felébred, és állandó flashbackektől szenved, amelyek a bántalmazás és a nemi erőszak szörnyű élményére emlékeztetik. „Fájdalmasak a mindennapjai” – magyarázza a családapa.

Ben Cohen: Nemi erőszak Párizsban

Ami Párizsban történt, elszigetelt cselekménynek tűnhet, de a valóságban bárhol megtörténhet – írja a JNS szerzője.

„Annak a barátnőnek köszönhetően, akivel a délutánt töltötte, tudtuk meg, hogy veszélyben van” – emlékezett vissza az anya.

Az apa hozzáteszi: „Elmentem megkeresni őt, és körbejártam azt a helyet, ahonnan eltűnt. Aztán elmentem egy régi óvoda mellett, ahol fogva tartották, de nem hallottam semmit. Már egy órája kerestem őt”.

A keresés sikertelen volt. Az édesapa először hazament, de később visszament a park felé, és a lányát annak a lakóháznak az előcsarnokában találta meg, ahol a család lakása található.

„Sírva fakadt és teljesen kétségbeesett volt” – magyarázza az apa.

„Azonnal elmondta nekem: ‘Apa, megerőszakoltak. Mindent megtettek velem’. Elmondta a részleteket. Aztán azt mondta nekem:

‘Nincs jogom elmondani neked semmit, megeskettek, hogy nem mondhatok semmit, különben megölnek.'”.

Bocsánatot kér az izraeli családot kidobó párizsi szálloda vezetője

És kirúgta a recepcióst.

A szülők szerint az elkövetők 200 eurót is követeltek tőle, és megparancsolták neki, hogy ne menjen a rendőrségre. Ha nem fizet, akkor a szüleit is bántani fogják.

„Megkérdeztem tőle, hogy ki tette ezt vele. Megadta annak az egyetlen fiúnak a keresztnevét, akit a három támadója közül ismert”. A lány más barátain keresztül ismerkedett meg vele, és a közösségi médián keresztül kommunikált vele.

„Megöleltem a lányomat”

– mondta az apa. „Próbáltam megnyugtatni, és több információt szerezni tőle.” Visszatérve a lakásban úgy döntöttek, hogy semmilyen körülmények között nem engednek az elkövetők követeléseinek.

Csak ezután tájékoztatta telefonon a feleségét, aki akkor éppen nem volt otthon, a nemi erőszakról. A rendőrséget is értesítette az esetről, miután már korábban bejelentette eltűnését.

„Azt mondtam a lányomnak, hogy erősnek kell lennie. Elmagyaráztam neki, hogy mi fog történni, hogy időt kell szánnia arra, hogy elmagyarázza, mi történt – és hogy vizsgálatoknak kell majd alávetnie magát, hogy ez nem lesz kellemes. Elmondtam neki, hogy mindent meg kell tennünk, hogy megvédjük őt és másokat, hogy

hogy ilyesmi ne fordulhasson elő még egyszer”

– mesélte az apa.

Nagy vihart kavart a zsidó lány megerőszakolása Franciaországban

Macron elnök cselekvésre szólít fel a megnövekedett antiszemitizmussal szemben Franciaországban.

Az édesapa számára a bűncselekmény „egyértelműen antiszemita cselekedet, amely az izraeli-palesztin konfliktus franciaországi megítélésével kapcsolatos”. Az elkövetők egy zsidó személynek akartak ártani.

Az édesanya szerint a problémák nem sokkal a palesztin terror izraeli mészárlása után merültek fel: „Az iskolában zaklatták és kiközösítették a vallása miatt. Ez novemberben kezdődött Hitler-köszöntésekkel, horogkeresztekkel az iskolapadokon és a holokauszttal kapcsolatos ‘viccekkel'”.

A „Le Parisien” című lapban megjelent interjúból kiderül, hogy a lánynak a nemi erőszak előtt a szülei azt tanácsolták, hogy vallási kérdésekben maradjon óvatos, mert a közvéleményben „zűrzavar” alakult ki.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Seres László: Szavazhat-e egy zsidó Marine Le Pen pártjára?

Marine Le Pen ott volt néhány hónapja az antiszemitizmus elleni nagy párizsi tüntetésen, Macron elnök pedig nem – emlékeztet blogbejegyzésében a publicista.