Ezt is megértük: Tóba kakálással tiltakoztak az izraeli fegyverszállítások ellen

Négy férfit tartóztattak le súlyos magánlaksértés gyanújával a brit miniszterelnök házánál tartott tüntetés miatt.

Izrael-ellenes tüntetők Rishi Sunak yorkshire-i otthonát vették célba tiltakozásukkal, hogy „megállítsák” az Egyesült Királyság Izraelbe irányuló fegyvereladásait.

A Youth Demand olyan videókat tett közzé az X-en, amelyeken a 21 éves Oliver Clegg látható, amint bemegy a miniszterelnök telkén lévő tóba, majd lehúzza a nadrágját, hogy a tóba ürítsen.

Feltehetőleg a barna tárgy valójában műanyagból készült.

A videón látható tüntető egy olyan pólót viselt, amelyen a következő felirat állt: „Egyél sz@rt Rishi”.

„Annyi mindent köszönhetünk a toryknak: a romló iskoláktól, a sz*rtól a folyókban és az összeomló egészségügytől kezdve egy olyan nemzet megteremtéséig, ahol több az élelmiszerbank, mint a McDonalds, és 4,3 millió brit gyerek él szegénységben” – áll a videóban.

„Attól kezdve, hogy haverjaik mocskosul meggazdagodtak abból, hogy fegyvereket adtak el, amelyeket kisgyerekeken tesztelnek Gázában, vagy abból, hogy még több olajat fúrtak, miközben a világ ég – ez aztán az örökség!” – tették hozzá a tiltakozók.

Clegg azt állította, hogy mind a Munkáspárt, mind a Konzervatív Párt folytatni fogja „a Gáza elleni sz@rakodást” azzal, hogy engedélyezi a fegyvereladásokat Izraelnek.

„A kétpártrendszer csak két arca ugyanannak a seggnek”

– folytatta. „Jobbat érdemlünk!”

Az tiltakozás nyomán négy férfit tartóztattak le súlyos magánlaksértés gyanújával, köztük van egy 52 éves londoni, egy 43 éves boltoni, egy 21 éves manchesteri és egy 20 éves chichesteri lakos.

A Youth Demand nevű csoport azt állítja, hogy a gázai „népirtás” befejezéséért, az Izrael elleni fegyverembargóért, valamint az új olaj- és gázfúrások megszüntetéséért küzd. A szervezet szoros kapcsolatban áll a Just Stop Oil és más radikális klímatüntető csoportokkal Európa-szerte.

A brit fegyvereladások Izraelnek 2015 óta több százmillió fontot tettek ki.

Késnek a fegyverek: Benjamin Netanjahu már nyilvánosan is megvádolta Washingtont

„Miután hónapokig nem történt változás a helyzetben, úgy döntöttem, hogy nyilvánosan kifejezem aggodalmaimat” – mondta az izraeli vezető.

Szintet léptek a spanyolok: így akadályozzák a fegyverek eljutását Izraelbe

Újabb Izrael-ellenes döntéssel rukkolt elő a spanyol kormány.