Bukott az Izrael-ellenes demokrata párti képviselő a kongresszusi választáson

Jamaal Bowman New York-i képviselő elveszítette a demokrata előválasztást George Latimerrel szemben, ami vereséget jelent az „Osztag”, a négy Izrael-ellenes és antiszemita, demokrata párti képviselőből álló csoport számára.

Jamaal Bowman New York-i képviselő, Izrael hírhedt bírálója elveszíthettte demokrata előválasztását George Latimer Westchester megyei vezetővel szemben – vetítette előre a CNN és több más csatorna kedd este.

Ez volt az első veresége az Izrael-ellenes álláspontjáról ismert, progresszív törvényhozókból álló úgynevezett „Osztag” tagjának

Az osztag az amerikai képviselőház kilenc demokrata képviselőjéből álló nem hivatalos csoport, mely eredetileg négy nőből állt, akiket a 2018-as amerikai képviselőházi választásokon választottak meg: Alexandria Ocasio-Cortez New Yorkból, Ilhan Omar Minnesotából, Ayanna Pressley Massachusettsből és Rashida Tlaib Michiganből. Azóta csatlakozott hozzájuk a 2020-as amerikai képviselőházi választásokat követően a New York-i Jamaal Bowman és a missouri Cori Bush, a 2022-es választásokat követően pedig a texasi Greg Casar, a pennsylvaniai Summer Lee és az illinois-i Delia Ramirez. Az osztag arról ismert, hogy tagjai az Egyesült Államok Kongresszusának legprogresszívebb és legbaloldalibb tagjai közé tartoznak.

A New York-i 16. kongresszusi körzetben elért eredmény egyben az Izrael-párti csoportok győzelme is, amelyek a kampány során történelmi mértékű kiadásokkal támogatták Latimert.

A 48 éves Bowmant először 2020-ban választották meg, miután leváltotta a hosszú ideje demokrata Eliot Engel képviselőt.

A 70 éves Latimer, aki évtizedek óta aktív tagja és képviselője a Demokrata Pártnak, azzal érvelt, hogy Bowman hangos ellenállása Izrael gázai háborújával szemben és harcias politikai stílusa nem illeszkedik a választókhoz.

Bowman a múltban rendre élére állt annak a kezdeményezésnek, amely arra szólította fel a Biden-kormányt, hogy biztosítsa, hogy az amerikai adófizetők pénzéből ne támogassák az „izraeli telepítési projekteket”, és állapítsa meg, hogy az amerikai katonai segélyek sértik-e a fegyverkivitel-ellenőrzési törvényt vagy az úgynevezett „Leahy-törvényt”.

Mikor a demokraták identitás politikát játszanak a Közel-Kelettel

Jamaal Bowman New Yorki kongresszusi képviselő és kollégái rávetítik az otthoni pszichodrámájukat a Közel-Keletre, és ezzel veszélybe sodorják az amerikai zsidókat – írja Liel Leibovitz a Tablet magazinban.