Videó: Palesztinpárti tömeg támadt a zsinagógájukat védő zsidókra

Erőszakos összecsapások törtek ki Izrael-párti és Izrael-ellenes tüntetők között egy Los Angeles-i zsinagóga előtt.

Legalább egy embert letartóztattak, másokat őrizetbe vettek, miután palesztinbarát tüntetők a jelek szerint megpróbálták megakadályozni, hogy egy rendezvényére érkező emberek belépjenek a zsinagógába.

A beszámolók szerint palesztinbarát, Izrael-ellenes tüntetők megpróbálták elállni a Pico Boulevardon lévő zsinagóga bejáratát, ahol egy izraeli ingatlanbefektetésekről szóló rendezvényt tartottak.

A közösségi médiában közzétett videón hallható, hogy legalább az egyik Izrael-ellenes tüntető azt skandálja: „Csak egy megoldás van, intifáda forradalom”.

A közösségi médiában közzétett képeken látszott, hogy egy palesztin kendővel eltakart arcú személy   medveriasztó spray-t használ az Izrael-pártiak csoport ellen.

„Nem hiszem, hogy ha a zsidók egy mecset elé mennének, vagy a keresztények egy mecset elé mennének, hogy ilyet tegyenek, bárki is elfogadná ezt, de itt,

ha zsidókról és Izraelről van szó, minden kóser, minden megengedett”

– panaszolta Hertzel Illulian rabbi a CBS-nek.

A rohamrendőrök végül megtisztították a zsinagóga előtti területet, bár a környéken továbbra is dulakodások zajlottak.

Sérültekről nem érkezett hivatalos jelentés, azonban legalább egy személyt véres arccal láttak a helyszínen.

Az Izrael elleni tüntetések és az antiszemitizmus az Egyesült Államokban az egekbe szökött, mióta a Hamász vezette terroristák október 7-én Dél-Izraelben megöltek 1200 embert és 251-et túszul ejtettek.

Izrael-ellenes csürhe támadt a békésen ebédelő Quentin Tarantinóra

A világhírű rendezőnek szabályosan menekülnie kellett a palesztinbarát tömeg elől. Videó.

Candace Owens esete bizonyítja a szélsőjobb és radikális baloldal közeledését

A riválisok egyesítik erőiket, és a korábbi ellenségek most barátokká válnak, a közösség pedig részt vesz a kijelölt bűnbak megbüntetésében.