Izrael-ellenes csürhe támadt a békésen ebédelő Quentin Tarantinóra

A hírhedt Izrael-ellenes aktivista „Crackhead Barney” és csapata zaklatni kezdte Quentin Tarantino filmrendezőt, akit „cionista szarházinak” neveztek, miközben egy New York-i étteremben evett – jelentette a The New York Post.

Barney az incidensről készült videoklipet szombaton tette közzé Instagram-fiókján. A videón látható, amint bemegy a St. Marks Place-en található Che Li étterembe, ahol Tarantino látszólag egyedül ült és étkezett.

„Quentin Tarantino! Miért vagy te egy cionista szarházi?”

– kiabálta a rendezőnek.

„Izraelbe mész?” – kérdezte, miközben az alkalmazottak próbálták kitessékelni őt az étteremből.

A videó látható még, ahogy Tarantino lesétál a lépcsőn, elhagyja az éttermet, miközben a tömeg kiabál vele és „Szabad Palesztinát” skandál.

A 61 éves Tarantino felesége Daniella Pick izraeli énekesnő, az ikonikus izraeli popzenész, Svika Pick lánya. A pár Tel-Avivban él két gyermekükkel.

Tarantino 2021-ben beszélt Jimmy Kimmelnek az új életéről Tel-Avivban, és elárulta, hogy megtanult néhány szót héberül, de nem eleget ahhoz, hogy beszélgetni tudjon.

Egy héttel a Hamász október 7-i izraeli támadása után Tarantino meglátogatott egy dél-izraeli katonai bázist, és találkozott az IDF katonáival.

A rendezőt zaklató Barney az év elején került a címlapokra, miután egy New York-i kávézóban hasonló módon zaklatta Alec Baldwin színészt.

Már több mint egy évtizede hasonló akciókban vesz részt szerte az országban

– jegyezte meg a The New York Post.

Quentin Tarantino: „Fantasztikus lenne Jeruzsálemben filmet forgatni”

„Ha valóban filmet forgatsz Jeruzsálemben, nincs olyan hely, ahová ne tudnád úgy tenni a kamerát, hogy ne örökítenél meg valami fantasztikusat.”