Quentin Tarantino: „Fantasztikus lenne Jeruzsálemben filmet forgatni”

Quentin Tarantino rendező pénteken a Real Time with Bill Maher című műsorában azt mondta, hogy nem zárja ki, hogy Izraelt használja következő filmje helyszínéül, amely, mint hangsúlyozta, az utolsó filmje lesz — írja a The Jerusalem Post.

Tarantinót, aki a világjárvány évét Tel-Avivban töltötte feleségével, az izraeli énekesnő/modell Daniella Pickkel és 15 hónapos fiúkkal, Leóval, arról kérdezték, tervezi-e, hogy filmet forgat Izraelben, amelyet Maher „a világ bosszú fővárosának” nevezett.

Tarantino olyan erőszakos filmjeiről ismert, mint a Pulp Fiction, amely modern klasszikussá vált, és amely gyakran tartalmaz brutális bosszújeleneteket.

„Nem csinálnék filmet a politikai klímáról” – mondta Tarantino. De lelkesen beszélt az Izrael fővárosában való forgatás filmes lehetőségeiről.

„Ha valóban filmet forgatsz Jeruzsálemben, nincs olyan hely, ahová ne tudnád úgy tenni a kamerát, hogy ne örökítenél meg valami fantasztikusat. Van egy tetőteraszos étteremjelenet, csak látod a kupolák tengerét, a csodálatos építészetet, ameddig a szem ellát mérföldeken át.”

Tarantino, aki azért járja a talk-show-köröket, hogy népszerűsítse a 2019-es Oscar-díjas filmjéről írt regényváltozatát, a Volt egyszer egy Hollywood címűt, amely június 29-én jelenik meg, elismerte, hogy hiányzott neki Los Angeles-i otthona az alatt az egy év alatt, amíg a vírusválság idején Tel-Avivban tartózkodott. De rámutatott, hogy bár Izrael „aprócska”, a két hely éghajlata és „hangulata” hasonló.

A műsorvezető és a rendező, akik mindketten ismertek a woke kultúrával szembeni politikailag inkorrekt álláspontjukról, megvitatták a Volt egyszer egy… filmet ért kritikákat, miszerint Tarantino nem adott elég szöveget sztárjának, Margot Robbie-nak, aki Sharon Tate-et alakította az 1969 nyaráról szóló, tényeket és fikciót vegyítő drámában. Maher gratulált Tarantinónak, amiért nem volt hajlandó bocsánatot kérni azért, mert úgy írta meg a forgatókönyvét, ahogyan ő akarta.

Tarantino azt mondta:

„Kialakult egy olyan jelenség, különösen az elmúlt évben, hogy az ideológia fontosabb, mint a művészet. Az ideológia felülmúlja a művészetet. Az ideológia felülmúlja az egyéni erőfeszítést. Az ideológia felülmúlja a jót. Az ideológia felülmúlja a szórakoztatást.”

Maher az interjú nagy részében megpróbálta lebeszélni Tarantinót arról a tervéről, hogy még egy film, és azután visszavonul. Tarantino azonban kitartott, és azt mondta Mahernek: „Ismerem a filmtörténelmet, és innentől kezdve a filmesek nem lesznek jobbak”.

Quentin Tarantino: Once Upon a Time in Hollywood | Real Time with Bill Maher (HBO)

Subscribe to the Real Time YouTube: http://itsh.bo/10r5A1BQuentin Tarantino joins Bill discuss the novelization of „Once Upon a Time in Hollywood” and his de…

Nem árulta el, hogy miről fog szólni az utolsó filmje, bár bevallotta, hogy gondolt már arra, hogy újraforgatja első filmjét, a Reservoir Dogs-t.

„Nem fogom megcsinálni, kedves Internet” – viccelődött. „De gondolkodtam rajta”.

Tarantino több, mint egy évre Izraelben ragadt a járvány miatt — videó

Az ünnepelt rendező és családja egy évet töltött „abban az országban, amely a legjobban kezelte a COVID-ot”. A fia abának szólítja.