Tarantino több, mint egy évre Izraelben ragadt a járvány miatt — videó

A koronavírus-járvány kitörése miatt az ünnepelt rendező és családja egy évet töltött Izraelben, „abban az országban, amely a legjobban kezelte a COVID-ot” — írja az Israel Hayom.

Quentin Tarantino feleségével, Daniella Pickkel nem sokkal a koronavírus világjárvány kitörése előtt érkezett Izraelbe egy rövidnek ígérkező látogatásra. Ebből azonban több mint egy év lett.

A Jimmy Kimmel Live! című műsorban Tarantino azt mondta, hogy a zsidó állam „az az ország, amelyik a legjobban kezelte a COVID-ot”, és ez lehetővé tette számára, hogy a napokban visszarepüljön az Egyesült Államokba, hogy népszerűsítse a 2019-es, azonos című filmje alapján készült „Volt egyszer egy Hollywood” című új regényét.

Interjújában beszélt a globális fertőzés miatt rá kiszabott de facto kitelepítésről.

„Az volt az elképzelés, hogy 3-4 hónapot Tel Avivban, 3-4 hónapot Los Angelesben töltünk, és akkor jött a COVID. Amúgy önszántamból inkább nem lettem volna egy évig a saját országomon kívül. Ha azonban egy másik országban kell lennem, akkor valószínűleg ez az az ország, amelyik a legjobban kezelte a COVID-ot”

— mondta.

Quentin Tarantino on Baby Boy, Living in Tel Aviv & Movie Guessing Game

Quentin talks about his amazing fans, living in Tel Aviv, learning Hebrew, his fifteen-month-old son, writing the book „Once Upon a Time in Hollywood” after …

Arra a kérdésre, hogy a fia, Leo, akit Pick nagyapjáról neveztek el, elkezdett-e már beszélni, Tarantino azt mondta:

„Beszél, de nem feltétlenül szavakkal. Csak egy szót tud mondani, és az az „aba”, ami héberül „apa”. És az esetek egyharmadában ilyenkor rám gondol”.

Tarantino, maga is tanul héberül?

„Sok szót megtanultam, de nem tanultam eleget ahhoz, hogy ténylegesen beszélgetést folytassak, vagy egy felületes mondaton kívül bármit is összefűzzek. De igazából sokat tanulok Leóval, mert ő ezeket a babatévés dolgokat nézi, és mind héberül van… Szóval a héber nyelv Szezám utcai változatát tanulom.”

Körülmetélték Tarantino gyermekét

A kicsi nagypapájának nevét örökölte.