Már megint Franciaország: Zsidó fiatalokat támadtak meg egy mozi előtt

A támadók pofon vágták és antiszemita szidalmakkal illették a fiatalokat.

Hat zsidó kiskorút támadtak meg szombaton egy mozi előtt Párizs Levallois-Perret nevű külvárosában – jelentette a Le Figaro című francia napilap, miközben az országban egyre nagyobb aggodalomra ad okot az antiszemitizmus.

A három támadó antiszemita szidalmakkal illette a fiatalokat, egyiküket pedig többször megütötte – írta az újság. A zsidó fiatalok ezután a francia főváros 17. kerületében lévő Jeruzsálem tér felé menekültek, ahol feljelentést tettek a rendőrségen.

A rendőrség vizsgálatot indított az incidens ügyében. Letartóztatásokról nem érkezett jelentés.

Geoffrey Boutlard, a 17. kerület polgármestere elítélte a támadást.

Ben Cohen: Nemi erőszak Párizsban

Ami Párizsban történt, elszigetelt cselekménynek tűnhet, de a valóságban bárhol megtörténhet – írja a JNS szerzője.

„Elítélem az antiszemita jellegű fizikai támadást, amelynek tegnap este több kiskorú is áldozatul esett, amikor a So Ouestből távoztak” – írta Boutlard az X-en, utalva a mozinak otthont adó bevásárlóközpontra, ahol a támadás történt, és hozzátette, hogy beszélt a rendőrséggel az ügyről.

Múlt héten Emmanuel Macron francia elnök elítélte az „antiszemitizmus csapását”, miután a hatóságok vádat emeltek két 13 éves fiú ellen, akik megerőszakoltak egy 12 éves zsidó lányt Párizs Courbevoie nevű külvárosában.

A nemi erőszak a zsidógyűlölet kérdését a választási kampány központi témájává tette.

Szintén a múlt héten egy 19 éves férfi és egy kiskorú párizsi lakos ellen vádat emeltek zsidó célpontok elleni terrortámadások kitervelése miatt.

„Zsidóbarát párt” – Le Penre szavazna a legendás nácivadász

A 88 éves holokauszt-túlélő Serge Klarsfeld szavai nagy felbolydulást keltettek Franciaországban.