Libanonban felháborodtak a Pepsi új logója miatt

Libanon be akarja tiltani a Pepsi termékek forgalmazását, mert azt állítják, hogy a vállalat új, az izraeli zászlóra emlékeztető logót vezetett be – írja az Israel Hayom.

A Pepsi Cola jelentős felháborodást keltett Libanonban, miután új logót vezetett be, amely a helyiek szerint az izraeli zászlóra emlékeztet.

A hír szerint a libanoni felhasználók azt állítják, hogy a helyi S.M.L.C. vállalat, a Pepsi Cola libanoni palackozója kizárólag a palackok kupakján helyezte el az újratervezett logót, miközben magán a palackon megtartotta a régit.

Ez a váratlan lépés, a kettős logóval ellátott termékek bevezetése a libanoni piacokon a hét elején arra motiválta Mohammed Ziad Jaafil ügyvédet, hogy szerdán hivatalos panaszt tegyen a bejrúti ügyészségen.

Jaafil panasza

a vállalat vitatott logóval ellátott termékeinek forgalmazásának azonnali leállítását és az összes ilyen termék piacról való kivonását követeli.

Ezen túlmenően kéri a vállalat képviselői elleni vizsgálatot, valamint

az ilyen akciókért felelős személyek illetékes büntetőbíróság elé állítását, azzal a céllal, hogy felelősségre vonják őket viszálykeltés, normalizálási kísérlet és az „izraeli ellenséggel” szembeni bojkott-törvények megsértése miatt.

Libanonban nem egyedi az Izrael ellenes gyűlölet, az ország gyakran bojkottálja az Izraellel kapcsolatos dolgokat. Az ország 2018-ban betiltotta Steven Spielberg hollywoodi rendező The Post című filmjét, Spielberg Izraelhez fűződő kapcsolatai miatt.

Napokkal később Libanon betiltotta a „Dzsungel” című ausztrál drámát, amely egy túlélődráma Yossi Ghinsberg izraeli kalandorról, aki 1981-ben eltévedt a bolíviai Amazonas egy feltérképezetlen részén.

Két évvel korábban a libanoni Bojkott, leépítés és szankciók (BDS) mozgalom azt követelte a kormánytól, hogy tiltsa be a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmet, mert abban Gal Gadot izraeli színésznő szerepel.

Fokozódik a feszültség Izrael északi határán

A Hezbollah síita terrorszervezet azt tervezi, hogy ha Izrael Dél-Libanonban megtorló akciókat végez, akkor Haifát, és más városokat, köztük Tel-Avivot is megtámadja.