Antiszemitizmus elleni nemzeti stratégiát fogadott el a magyar kormány

A kormány elfogadta az antiszemitizmus elleni nemzeti stratégia című dokumentumot, és támogatja annak megvalósítását – szúrta ki a Telex.

Orbán Viktor felhívta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy gondoskodjon a stratégia kormányzati honlapon történő azonnali közzétételéről.

Egyelőre nem tudni részleteket a stratégiáról, de februárban Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár már bemutatta azt a Jogegyenlőségért Felelős Tematikus Munkacsoportnak.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a héten Magyarországon járt az izraeli külügyminiszter. Jiszráel Katz köszönetet mondott a magyar kormánynak a támogatásért, arra is kitérve, hogy Izraelnek Magyarország igaz barátja, a két ország közötti kapcsolat pedig a tiszteletre alapul.

Katz példamutatónak nevezte hazánk fellépését az antiszemitizmus ellen.

„Azt kívánom, hogy bárcsak Nyugat-Európában és a világ többi részén is látnák azt a harcot, amelyet ez az ország vív az antiszemitizmussal szemben”

– fogalmazott.

Magyarország más – hála Istennek

Az embereknek már annyira elegük van ebből a német tudálékosságból, hogy ha a németek valakit kárhoztatnak, az a legjobb ajánlás — írja a német-izraeli újságíró a Mandineren.

Magyarországot dicsérte a Jewish News Syndicate főszerkesztője

A Budapestre látogató Jonathan S. Tobin szerint a budapesti állapotok össze sem hasonlíthatóak a Londonban, Párizsban és Berlinben tapasztaltakkal.