„Noa, hazaviszünk!”

Az izraeli rendőrség szombaton új felvételt tett közzé, amelyen Noa Argamani kiszabadítása látható a Hamász fogságából a Gázai övezetben egy héttel ezelőtt.

A sisakkamerás felvételen a Jámám elit terrorelhárító egység tagjai láthatóak, amint megrohamoznak egy lakást a Gáza központi részén fekvő Nuszeiratban, ahol a 26 éves Noa Argamanit fogva tartották.

„Minden rendben van, Noa, hazaviszünk” – mondja egy tiszt Argamaninak a felvételen. „Biztonságban vagy, elviszünk a járműhöz”.

A mentőautóban egy rendőr hallható, aki azonosítja a mentőket: „Mi a Jámám és a Sin Bet egy csapatai vagyunk, hazaviszünk téged, nagyon örülünk, hogy itt vagy, és büszkék vagyunk rád”.

Argamani hallható, amint azt mondja: „Nagyon izgatott vagyok, csak nagyon félek az utazástól.”

„Minden rendben van, velünk vagy, minden rendben van” – válaszol egy tiszt.

Hétfőn Izrael közzétett felvételeket Almog Meir Jan, Andrej Kozlov és Shlomi Ziv megmentéséről, akiket egy másik, közeli helyszínen tartottak fogva, és ugyanebben a műveletben mentették ki őket.

Israel ישראל on X (formerly Twitter): „”Noa, everything’s ok. We’re talking you home.” This is the moment Noa Argamani was rescued by Israeli special forces from captivity. Thank you to each and every one of these heroes. Watch:📸 @YaariCohen pic.twitter.com/JTK904izgx / X”

„Noa, everything’s ok. We’re talking you home.” This is the moment Noa Argamani was rescued by Israeli special forces from captivity. Thank you to each and every one of these heroes. Watch:📸 @YaariCohen pic.twitter.com/JTK904izgx

Argamanit, Meir Jant, Kozlovot és Zivot a Réim település közelében tartott Supernova zenei fesztiválról rabolták el október 7-én reggel, amikor mintegy 3 000 Hamász terrorista 1 200 embert ölt meg és 251 túszt ejtett túszul a Dél-Izraelben elkövetett gyilkos ámokfutásban.

A Jámám terrorelhárító egység tisztjei a Sin Bet ügynökeivel együtt egyszerre két többemeletes épületet rohantak le Nuszeirat szívében, ahol a négy túszt a Hamászhoz kötődő „civilek” és más terroristák tartottak fogva – közölte a hadsereg.

Izraeli beszámolók szerint Argamani kiszabadítása, akit az aznap megmentett három férfitól külön tartottak fogva, a körülményekhez képest viszonylag simán ment, de abban az otthonban, ahol Meir Jan, Kozlov és Ziv volt fogva tartva, komoly tűzharc tört ki.

A tűzharc során Arnon Zmora, magyar származású izraeli rendőr súlyosan megsebesült, később belehalt sérüléseibe.

Videó: Elképesztő felvételeket tettek közzé a gázai túszmentő akcióról

Az izraeli rendőrség drámai felvételeket tett közzé a szombati mentőakcióról.