Videó: Elképesztő felvételeket tettek közzé a gázai túszmentő akcióról

Az izraeli rendőrség hétfő este drámai felvételeket tett közzé a szombati mentőakcióról, amely a Gázai övezet középső részén fekvő Nuszeiratban zajlott.

A 26 éves Noa Argamani, a 21 éves Almog Meir Jan, a 27 éves Andrej Kozlov és a 40 éves Shlomi Ziv egy merész nappali mentőakció során menekültek meg egy zsúfolt lakónegyed szívéből. Mind a négy izraelit a Hamász rabolta el a Supernova zenei fesztiválról október 7-én.

Arnon Zamora parancsnok, a határrendőrség „Yamam” nemzeti terrorelhárító egységének magyar felmenőkkel rendelkező tagja hősi halált halt az akció során.

A most közzétett videón látható, amint a Yamam tisztjei megrohamozzák Abdullah al-Dzsamal otthonát, aki túszként tartott fogva három izraeli férfit. Argamanit egy másik helyszínen tartották fogva.

A mentőakcióról készült felvételt itt tekinthető meg:

„Minden rendben van. Azért jöttünk, hogy megmentsük önöket, nyugodjanak meg” – mondja a videón az egyik izraeli tiszt, miután azonosította a foglyokat.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton üdvözölte a sikeres küldetést.

„Az egész nemzet tiszteleg a bátor harcosok előtt, akik ma életüket kockáztatták, hogy életeket mentsenek. Ismét bebizonyították, hogy Izrael nem adja meg magát a terrorizmusnak, és határokat nem ismerő kreativitással és bátorsággal cselekszik, hogy hazahozza a túszokat” – mondta.

תיעוד מתוך מסוק היסעור | את”צ

Uploaded by עדכוני צה”ל on 2024-06-10.

Entebbe 2.0: Így szabadították ki az izraeli kommandósok a gázai túszokat

A Hamász elleni háború egyik legmerészebb, legösszetettebb és legkockázatosabb műveletét hajtották végre az izraeli erők.