A Hezbollah 150 rakétát lőtt ki Észak-Izraelre

A Hezbollah terroristái Dél-Libanonból több mint 150 rakétát lőttek ki a legutóbbi sortűzben, közvetlen találatokról és jelentős károkról számoltak be a Golán-fennsík és Galilea egész területéről.

Észak-Izraelben csütörtökön szüntelenül szóltak a légvédelmi szirénák, miután a Hezbollah libanoni terrorszervezet szakadatlanul rakétázta a zsidó államot. Két izraeli könnyebben megsebesült.

Az eszkaláció közepette a Golán-fennsíkon és Szafedben bezártak az iskolák, az utóbbi városban az intézmények kénytelenek voltak leállítani az érettségi vizsgákat, mivel a diákok menedéket kerestek.

Az Irán által támogatott Hezbollah terrorszervezet szinte minden nap támadást intézett Észak-Izrael ellen azóta, hogy október 8-án csatlakozott a Hamász támogatására indított háborúhoz, több mint 20 ember halálát okozva és széles körű károkat okozva. Az erőszak miatt továbbra is mintegy százötvenezer izraelinak kellett elhagynia a lakhelyét.

A Hezbollah terrorszervezet egyik tisztségviselője a katari Al-Dzsazíra csatornának azt mondta, hogy a csütörtöki támadás „a legnagyobb és legátfogóbb támadás” volt október 8. óta, állítása szerint a csoport 150 rakétát és 30 drónt lőtt ki.

Borotvalélen táncol a Hezbollah: Izrael kész támadást indítani Dél-Libanonban

Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy az IDF átfogó támadást indít az Észak-Izraelt bombázó terroristák ellen.