Beválasztották az EP-be a hanukai menórát eloltó lengyel képviselőt

Grzegorz Braun azzal vált híressé tavaly decemberben, hogy a lengyel parlament épületében eloltott egy menórát, és a zsidóságot „sátáninak” nevezte. Szélsőjobboldali pártja a szavazatok 12%-át szerezte meg.

A lengyel szélsőjobboldali KKP párt példátlan sikert ért el:

a szavazatok 12%-át szerezte meg, és hétfőre virradó éjjel először jutott be az Európai Parlamentbe.

Ezzel a győzelemmel a KKP a harmadik legnagyobb párt lett Lengyelországban a kormánypárt és a fő ellenzéki párt, a Jog és Igazságosság után.

Grzegorz Braun szélsőjobboldali képviselő, a Lengyel Korona Szövetségének (KKP) jelenlegi elnöke 2023 decemberében vált ismertté, amikor egy tűzoltó készülékkel eloltotta a Jákov Livne lengyelországi izraeli nagykövet és a zsidó közösség képviselői által meggyújtott hanukai menórát, azt állítva, hogy a judaizmus a „Talmud és a Sátán” kultusza.

Idióta: Toroczkai lengyel náci barátja poroltóval esett neki egy menórának

A magyar szélsőjobb antiszemita szövetségese a lengyel parlamentben oltotta el a hanukai gyertyákat.

Sok más európai jobboldali párttól eltérően a KKP nyíltan antiszemita és Izrael-ellenes álláspontot képvisel.

A múlt héten Braun, a párt egyik vezetője egy olyan kampányvideót tett közzé, amely kirívóan antiszemita tartalmakat tartalmazott.

A KKP vezetői gyakran vádolják politikai ellenfeleiket azzal, hogy a zsidók és Izrael érdekeit szolgálják. A gázai háború kezdete óta a párt képviselői fokozták az Izrael és a zsidók elleni támadásaikat, többször vádolták Izraelt azzal, hogy népirtást követ el a palesztinok ellen, és felszólítottak az izraeli nagykövet kiutasítására Lengyelországból.

Teljesen elborult a lengyel képviselő agya, egy éppen előadó történészre támadt

Videó is készült a holokausztról előadó történész elleni támadásról.