Az Al Jazeera riporterének lakásában tartották fogva az egyik izraeli túszt

Noa Argamani, a 26 éves izraeli nő, akit tegnap az IDF egy merész rajtaütés során mentett ki nyolc hónapos gázai túszság után, az Open Source Intelligence Monitor szerint az Al Jazeera egyik riporterének lakásában tartották fogva.

Noa-t Abdallah Aljamal tartotta fogva, aki az Al Jazeera és a Palestine Chronicle fotóriportere és szerkesztője volt.

A Palestinian Chronicle is megerősítette, hogy Aljamal egyike volt azoknak a gázaiaknak, akiket megöltek a mentőakció során, amelyet a lap a „nuszeirati mészárlásnak” nevezett.

Az OSIM arról számolt be, hogy Aljamalt és családjának több tagját akkor ölték meg, amikor megpróbálták megakadályozni a mentőakciót.

Noa-t egy külön lakásban és egy másik épületben tartották fogva Andrej Kozlovtól, Shlomi Zivtől és Almog Meir Jantól, akiket ugyanakkor mentettek ki.

A rendőrség rajtaütést hajtott végre az Al-Dzsazíra izraeli irodáján

Az izraeli kormány vasárnap szavazta meg az al-Dzsazíra betiltását.

Noa Argamani elrablása a Hamász Izrael elleni támadásának egyik jelképévé vált. Noa édesanyja, Liora novemberben egy Joe Biden amerikai elnöknek címzett videót tett közzé, amelyben könyörgött, hogy biztosítsa, hogy még egyszer utoljára láthassa a lányát, mielőtt a halálosan beteg asszony meghal.

Noa a szombat reggeli megmentését követően újra találkozott családjával, köztük mindkét szülőjével. Együtt ünnepelték édesapja, Yaakov születésnapját, amely egybeesett a megmentése napjával.

Csomagolhatnak a katari propagandisták: Izrael végleg kitiltotta az al-Dzsazírát

Végre megszületett a régóta húzódó döntés.

Amit szabad a hipokrita Brüsszelnek, nem szabad a magát védő Jeruzsálemnek

Pár uniós diplomata bizonyára kóros memóriazavarban szenved; olyanért kritizálják ugyanis Izraelt, amit maguk is megléptek Oroszország ellen.