Magyar felmenői voltak a Gázában hősi halált halt izraeli parancsnoknak

Arnon Zmora édesanyja éppen Budapestre készült, amikor fia életét veszítette a túszok kimentése közben.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az Izraeli Védelmi Erők, a Sin Bét biztonsági ügynökség és az izraeli rendőrség szombat reggel a Hamász elleni háború egyik legmerészebb, legösszetettebb, legkockázatosabb, mégis sikeres műveletét hajtotta végre: négy túszt mentettek ki élve a terrorcsoport fogságából a Gázai övezetben.

A 26 éves Noa Argamani, a 21 éves Almog Meir Jan, a 27 éves Andrej Kozlov és a 41 éves Shlomi Ziv kiszabadítására irányuló műveletet az eseményt követően „Arnon-műveletre” változtatták Arnon Zamora Jamam-parancsnok után, akit a Hamász súlyosan megsebesített a túszok kiszabadítása közben, és később belehalt sérüléseibe.

„Sosem tudod, hogy a tragédia milyen közel csap le: tegnap ünnepeltük, hogy négy túszt kiszabadítottak a katonáink a Hamasz fogságából. Csodás történet, csak nagy az ára:

Arnon Zmora השם יקום דמו, az akció parancsnoka, az életével fizetett”

írta a hadművelet után lapunk szerzője, Amichay Mihály Éva.

„Tegnap úgy sajnáltam, ahogy minden elesett izraeli katonát, és csak ma reggel esett le, hogy ő kedves ismerősöm fia. Ruth, az édesanya, éppen Budapestre készült, a napokban beszéltünk róla, hogy meglátogatja a rokonokat… most sivát ül és átalakul az egész élete… menyének és két unokájának szüksége lesz rá… nagy ölelést küldök neki és az egész családnak…

Nagy hős, de az édesanyjának a kicsi fia…”.

Entebbe 2.0: Így szabadították ki az izraeli kommandósok a gázai túszokat

A Hamász elleni háború egyik legmerészebb, legösszetettebb és legkockázatosabb műveletét hajtották végre az izraeli erők.