Izrael-ellenes vandálok vertek szét egy londoni virágboltot

Észak-Londonban Izrael-ellenes tüntetők hatalmas pusztítást végeztek egy virágboltban, megrongálva a berendezéseket és bezárásra kényszerítve az üzletet.

Natasha Boon virágárusnak költséges javításokkal és bevételkieséssel kell szembenéznie, miután kénytelen volt bezárni az üzletét. A „Gaza Week Camden” rendezvény tüntetői tönkretették a virágládáit, megrongálták standjának berendezéseit, ezzel pedig csütörtökön teljesen bezárásra kényszerítették a boltot.

A 32 éves Boon elmondta, hogy legalább 500 font bevételtől esett el, és jelentős összeget kell majd költenie a károk helyreállítására.

Boon tíz éve árul virágokat az észak-londoni Kentish Townban. A problémák szerdán kezdődtek, amikor egy tervezett tüntetés körülvette Boon bódéját. A virágárus megkérte a tüntetőket, hogy álljanak arrébb, de a csoport közölte, hogy a városi tanács jóváhagyta a tiltakozást, és nem voltak hajlandóak elmozdulni.

„Aztán a helyzet perceken belül eszkalálódott, és több száz, ha nem több ezer ember vette körül a standomat, akik kiabáltak”

– mondta Boon, aki a szerdai nap folyamán több vásárlót is elvesztett, és a telefonos rendeléseket is vissza kellett utasítania.

Boon elmondta: „A vásárlók kezébe, akik megpróbáltak vásárolni a standnál, szórólapokat kényszerítettek [a tüntetők], majd vásárlás nélkül elhagyták a standot, mivel nem tudtak vásárolni vagy nézelődni anélkül, hogy [a tüntetők] ne közelednének hozzájuk”.

Napi Anglia: Palesztinbarát felvonulás miatt takarták le a holokauszt-emlékművet

A Jad Vasem „mélyen aggasztónak” nevezte a döntést.

„Megrongálták a ládáimat a plakátjaikkal, a matricáikkal teleragasztották a cuccaimat, összetörték a napellenző ponyvámat, tegnap este a ládák tetején ugráltak fel-alá, most már az áramot is lopják”

– mondta.

Csütörtök délután a tüntetők már Boon üzletének áramát használták a hangszóróikhoz.

„Ma elvesztettünk két fontos temetési rendelést. Ez tényleg elég szomorú volt, mert az emberek arra támaszkodnak, hogy felhívnak minket, hogy megrendeléseket adjanak le, és a hölgy nem hallott engem a telefonban […] a háttérzaj miatt. Végül hagyta a megrendelést, mert túl stresszes lett számára, amit teljesen megértettem.”

Több helyi lakos is felháborodását fejezte ki amiatt, ahogyan a tüntetők Boonnal bántak, és a közösség tagjai azt mondták, hogy virágot fognak vásárolni az eladótól, hogy segítsenek pótolni a héten elmaradt bevételeit.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Videó: Brit tinik akartak elrabolni egy vallásos zsidó férfit

Az október 7-i izraeli Hamász terrortámadás óta az Egyesült Királyságban az egekbe szöktek az antiszemita incidensek.