Nir Óz kibuc egyik alapítója is a Hamász által megölt izraeli túszok között van

Újabb négy, tavaly október 7-én a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túsz halálát jelentette be az izraeli hadsereg hétfő este.

Nir Óz kibucból számoltak be a nyolcvanéves Joram Mecger, a nyolcvanéves Hájim Peri és a nyolcvanöt éves Amiram Cooper haláláról, akiket a Hamász palesztin terrorszervezet december 18-án még egy fogságban felvett videón szerepeltetett.

Az ötvenegy éves, Nirim kibucból elrabolt Nadav Poplevel is életét vesztette az október 7-e óta tartó fogságban, noha róla a Hamász egy hónappal ezelőtt még közzétett egy videófelvételt.

Az izraeli hadsereg úgy véli, hogy mind a négyen hónapokkal ezelőtt vesztették életüket,

miközben az izraeli katonák Hán-Júniszban harcoltak az iszlamista fegyveresek ellen.

Amerika három lépcsős békejavaslattal állt elő, de nem mindenkinek tetszik

Biden szerint minden félnek el kellene fogadnia a tervet, az izraeli jobboldal elégedetlen.

Daniel Hagari szóvivő megígérte, hogy

a hadsereg alaposan kivizsgálja a túszok halálának körülményeit.

„Tudom, hogy nehéz kérdések merülnek fel a haláluk körülményeivel kapcsolatban. (…) Minden lehetőséget megvizsgálunk, és az eredményeket a lehető leghamarabb bemutatjuk, először a családoknak, majd a köznek. Átláthatóan bemutatjuk a megállapításokat, ahogy eddig is tettük” – mondta Hagari hétfő esti sajtótájékoztatóján.

Az elhurcoltak családjainak főhadiszállásán kijelentették, hogy az áldozatok „fogságban elkövetett meggyilkolása szégyenteljes, és a korábbi túszalkuk elszalasztásának következményeit jelzi”.

Lesújtó hírt közölt az izraeli túszokról az IDF alezredese

„Nagyon átverték Izraelt” – mondta Jonathan Conricus, aki azt is elárulta, hogy „nem optimista”.