Menachem Margolin: Tömegesen alijázhatnak Izraelbe az európai zsidók

Egy neves brüsszeli rabbi, aki egykor bírálta Benjámin Netanjahu miniszterelnököt, amiért felszólította az európai zsidókat, hogy költözzenek Izraelbe, most arra kéri a zsidó államot, hogy készüljön fel a kontinensről érkező bevándorlóhullámra az antiszemitizmus miatt.

„Az izraeli miniszterelnöknek szóló üzenetem ma már nem olyan biztos, mint korábban” – mondta Menachem Margolin, az Európai Zsidó Szövetség brüsszeli lobbicsoportjának vezetője egy antiszemitizmus elleni küzdelemről szóló amszterdami konferencián.

„Ma azt mondom Izraelnek: Még nem tartunk ott, de álljatok készen, készítsétek fel a kormányzati szerveiteket” – üzente Margolin.

Ha az európai kormányok „úgy folytatják, mint eddig, ha továbbra is eltűrik a zsidógyűlöletnek ezt az áradatát, akkor számíthatnak arra, hogy százak és ezrek fognak távozni”

– tette hozzá Margolin.

Az Európai Zsidó Szövetség elnöke méltatta Magyarország kiállását a kóser vágás mellett

Semjén Zsolt kóser vágás mellett kiálló nyilatkozata a nemzetközi zsidó sajtó figyelmét is felkeltette.

A konferencia, amely a „Harc a jövőnkért” címet viseli, és amelynek szervezésében az izraeli Diaszpóraügyi és Antiszemitizmus Elleni Küzdelemért Felelős Minisztérium, valamint a Keresztények Izraelért csoport is részt vett, több tucat európai zsidó közösségi vezetőt vonultat fel. A konferencia a Hamász mészárlását követő antiszemita gyűlölet-bűncselekmények robbanásszerű növekedésével foglalkozik.

Eddo Verdoner, a holland kormány antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős megbízottja szerint a zsidó közösségek „a holokauszt óta a legnagyobb mértékű antiszemitizmus növekedését tapasztalják”. Verdonner, aki maga is zsidó, a konferencián az antiszemita gyűlölet-bűncselekmények elleni szigorú fellépésre szólított fel, de arra is, hogy

„ünnepeljük a zsidó életet, lehetővé téve annak virágzását”.

Magyarország és Olaszország a legbarátságosabb a zsidósággal Európában

Az utolsó helyen Belgium és Spanyolország áll.