Milei: A győzelem nem a katonák számától, hanem a mennyei erőktől függ

A héten Jonatan Viale argentin zsidó újságírónak adott interjújában Javier Milei elnök arról beszélt, hogy csodálja Mózest, a Kivonulás történetének főszereplőjét.

„Ki az a személy, akit a legjobban csodálok az emberiség történelmében? Mózest. Mi volt Mózes alapvető tulajdonsága? A páratlan alázat” – mondta Milei.

A továbbiakban kifejtette a Kivonulás jelentőségét: „[Mózes] volt a történelem legnagyobb és első felszabadítója. Szembeszállt a fáraóval, ami ahhoz hasonlítható, mintha ma az Egyesült Államok, Kína és Oroszország összefogna és ellene állnánk ki.

A háborúban a győzelem nem a katonák számától, hanem a mennyből jövő erőktől függ”.

Milei, Izrael ismert támogatója, februárban látogatott a zsidó államba. Látogatása során megtekintette a Siratófalat és a gázai határvidéket, ahol megdöbbenését fejezte ki a Hamász terroristái által október 7-én elkövetett bűncselekmények miatt.

Az argentin vezető a múlt hónapban Ben Shapiro konzervatív kommentátornak adott interjújában kijelentette, hogy álláspontja megértéséhez elengedhetetlen a „szabadság és Izrael közötti kapcsolat”.

A „fény nagykövete” lett Javier Milei, a világ legfiloszemitább elnöke

Az argentin elnök megható beszédet mondott, amikor átvette a Chábád-mozgalom kitüntetését.

„Nagyon fontos megérteni a szabadság és Izrael közötti kapcsolatot, mert ez alapvető fontosságú. Ez egy olyan nemzet, amely elérte a lelki és a fizikai közötti kapcsolatot, és a lelki és materiális közötti harmónia fejlődést eredményez” – mondta Milei Shapiro-nak.

„Az alapján, amit tanultam és olvastam Izrael népének történelméről, és arról, hogy létezése során hogyan élt túl minden fenyegetést, pogromot, támadást és üldözést, biztos vagyok benne, és nincs kétségem afelől, hogy ez most is így lesz. A végén győzni fognak. Az én üzenetem az, hogy továbbra is higgyetek és bízzatok Istenben, legyetek erősek, állhatatosak és egységesek.

A végén az egész világ meg lesz győződve arról az örök igazságról, hogy Izrael népe él”

– mondta a Kfár Chábád haszid lapnak.

Izraelbe látogat az újonnan megválasztott argentín elnök

Javier Milei jövő hónapban látogat a zsidó államba. Választási kampányában azt ígérte, hogy országa követségét áthelyezi Jeruzsálembe.