A rendőrség előállította a Budapesten balhézó Hamász-párti hisztérikát

A BRFK nyomozói azonosították a sajtóban megjelent felvételeken hangoskodó és erőszakosan viselkedő fiatal nőt. A 26 éves tunéziai állampolgárt előállították, és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Zéró tolerancia az erőszakra, zéró tolerancia az antiszemitizmusra! Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Hatás, tagadás és hallgatás: szexuális erőszak Izraelben és Gázában október 7-én és azon túl címmel tartott konferenciát kedden Izrael-ellenes erőszakos tüntetők zavarták meg – közölte ezt már a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.

Rétvári Bence a közleményében hangsúlyozta, Nyugat-Európában sajnos újra felütötte a fejét az antiszemitizmus és az erőszak, Magyarország azonban nemet mond az erőszakra és az antiszemitizmusra.

Hazánk az egyik legbiztonságosabb ország Európában, többek között azért, mert zéró toleranciát hirdettünk az erőszakkal és az antiszemitizmussal szemben, a magyar hatóságok a leghatározottabban fellépnek minden esetben a magyar emberek biztonsága érdekében

– írta az államtitkár.

Rámutatott ugyanakkor, hogy az elmúlt hónapokban Nyugat-Európában tömegesen tartottak antiszemita tüntetéseket, rendszeressé vált az erőszak.

Garázdasággal gyanúsítják a Hamász-párti zavargók ellen fellépő magyar fiatalt

A zsidó fiatal lapunknak elmondta, hogy ő maga hívta ki a rendőröket a Danube Institute budapesti rendezvényét megzavaró aktivistákra, végül mégis őt állították elő gyanúsítottként

Magyarországon továbbra sem engedélyeznek a hatóságok semmilyen antiszemita vagy Izrael-ellenes tüntetést – szögezte le Rétvári Bence. Hozzáfűzte, a keddi konferencián a bejelentést követően a rendőrök perceken belül a helyszínre értek, de a demonstrálók a rendőrök megérkezése előtt elfutottak a helyszínről.

Az elkövetők azonosítása folyamatban, a rendőrség vizsgálja, hogy a rendezvényt megzavarók jogsértést, bűncselekményt követtek-e el

– közölte az államtitkár.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, palesztinbarát zavargók miatt fulladt káoszba a Danube Institute konferenciája. Az esemény az október 7-i Hamász-pogrom során az izraeli nők ellen elkövetett szexuális erőszakot mutatta be, amelyen Jakov Hadas-Handelszman izraeli nagykövet mellett többek között az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője és más tudományos előadók is részt vettek.

Annak ellenére, hogy Magyarországon a rendőrség és a kormány szerint tilosak a terrorpárti tüntetések, az erőszakos, „folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz” antiszemita és népirtásra felszólító rigmust skandáló Hamász-párti zavargók mellett a rendőrség a rendzavarást bejelentő és hatóságokkal együttműködő zsidó fiatalt állította elő és gyanúsította meg garázdasággal.

Az izraeli nagykövetség is megszólalt a budapesti Hamász-tüntetés kapcsán

Közleményben reagált Izrael Állam magyarországi nagykövetsége a Danube Institute rendezvényét megzavaró agresszív tüntetésre.