Akár le is zuhanhatott az iráni elnököt szállító helikopter (frissített hír)

Valószínűleg kényszerleszállást hajtott végre vasárnap az Ebrahim Raiszi iráni elnököt szállító helikopter – jelentette az iráni állami média, anélkül, hogy a leszállás körülményeit részletezte volna.

Az AP hírügynökség szerint Raiszi az iráni Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott. Az állami televízió szerint az incidens az azerbajdzsáni határon fekvő Dzsolfa város közelében történt, mintegy 600 kilométerre északnyugatra az iráni fővárostól, Teherántól.

Raiszival utazott Hoszein Amir-Abdollahian iráni külügyminiszter, Irán Kelet-Azerbajdzsán tartományának kormányzója és más tisztségviselők – jelentette az IRNA állami hírügynökség.

Az egyik helyi kormánytisztviselő a „baleset” szót használta az incidens leírására, de egy iráni újságnak elismerte, hogy ő maga még nem jutott el a helyszínre.

Az állami televízió szerint a mentők megpróbálták elérni a helyszínt, de a rossz időjárási körülmények akadályozták őket. Heves esőzésről és ködről számoltak be, némi széllel együtt. Az IRNA „erdőnek” nevezte a területet.

خبرگزاری ایسنا on Twitter: „تصاویری از برنامه‌ریزی تیم‌های جست‌وجو برای یافتن بالگرد #رئیس‌جمهور#بالگرد pic.twitter.com/8B1FHvo71e / Twitter”

تصاویری از برنامه‌ریزی تیم‌های جست‌وجو برای یافتن بالگرد #رئیس‌جمهور#بالگرد pic.twitter.com/8B1FHvo71e

Az iráni iszlám rezsim aggodalmát fejezte ki Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hossein Amir-Abdollahian külügyminiszter eltűnte miatt.

خبرگزاری فارس on Twitter: „قرائت دعای توسل در حرم‌های رضوی و حضرت معصومه برای سلامتی رئیس‌جمهور و همراهان pic.twitter.com/OoTIr6bGcM / Twitter”

قرائت دعای توسل در حرم‌های رضوی و حضرت معصومه برای سلامتی رئیس‌جمهور و همراهان pic.twitter.com/OoTIr6bGcM

Az IRGC-hez kötődő Tasnim hírügynökség szerint a mentőszolgálatok keresést folytattak, hogy megpróbálják megtalálni az elnök helikopterét, de a ködös időjárás és a területen található hatalmas, 70 méter magas sziklák megnehezítik a keresési erőfeszítéseket. Jelenleg több mint 40 mentőcsapat vesz részt a keresésben.

Iráni zsidót végeznek ki hétfőn, mert védekezett

A 20 éves Arvin Nathaniel Ghahremanit halálra ítélték, miután megölte a rátámadó iráni férfit.