Vérlázító antiszemitizmus: leszállítottak két jesiva tanulót egy repülőgépről

flying airplane

A 17 éves Reuvi Scheinerman azt állítja, hogy az American Airlines járatával utazott volna, amikor a felszállás előtt megkérték, hogy szálljon le a gépről.

Egy ultraortodox jesiva tanulót eltávolítottak az American Airlines egyik járatáról – jelentette kedden a Baltimore Jewish Life.

Az incidens május 5-én történt, amikor a 17 éves Reuvi Scheinerman Clevelandből tartott vissza a connecticuti jesivájába. Édesapja a pészahi szünet után az American Airlines járatára foglalt neki jegyet.

Scheinerman átment a biztonsági ellenőrzésen, és alighogy feljutott az American Airlines 4447-es járatára, a biztonsági személyzet egy tagja odalépett hozzá, és megkérte, hogy szálljon le a gépről, aminek ő eleget is tett. Zavarodottan várakozott a kapunál, ahol találkozott Yehudah Roffmannal, egy másik jesiva diákkal, akit szintén eltávolítottak a járatról.

A gép mindössze 6 perc késéssel indult, és menetrend szerint érkezett meg a Reagan National repülőtérre. Az értetlenül álló jesiva-tanulóknak a biztonsági személyzet egyik tagja azt mondta, hogy „tudjátok, mit tettetek”, majd közölte velük, hogy mindketten feketelistára kerülnek az American Airlinesnál, és utasította őket, hogy keressenek másik járatot.

Muszlim biztonsági őr zaklatott egy volt izraeli túszt Amszterdamban

Durván megalázták a repülőtéren az izraeli nőt és társait.

Amikor Reuvi megkérdezte miért távolították el őket a járatról, azt a választ kapta, hogy „a pilóta kérte”, hogy távolítsák el őket. Amikor a pilóta nevét kérdezték, nem válaszoltak neki.

Reuvi tovább érdeklődött, hogy mit csinált rosszul, mire a biztonsági személyzet tagja azt mondta, hogy „nem tudja”, közölte, hogy bárkit el kell távolítania, ha a pilóta „nem akarja, hogy a járatán legyen”.

Annak ellenére, hogy Reuvi kiskorú volt, az American Airlines nem értesítette a szüleit az eltávolításáról.

Reuvi édesapja, Motti Scheinerman „megdöbbent” a fiát ért nyílt antiszemitizmus láttán, különösen, hogy nem kaptak magyarázatot arra, hogy miért távolították el a járatról.

Elképesztő: az október 7-i támadás izraeli túlélőit vegzálták a brit határőrök

„Nem akarom, hogy itt is azt csináljátok, amit Gázában” – mondták a két izraeli túlélőnek a határőrök.