Lebuktak: Bajorországban akartak zsidókat mészárolni az iráni halálosztagok

A „Focus” hírmagazin beszámolója szerint a bajor állambiztonság iszlamista szélsőségesek által Irán megbízásából készülő merényletet leplezett le.

A Focus szerint a feltételezett terroristák egy csoportja április elején Franciaországból érkezett Németországba. A négy férfi többek között Ulmban és Münchenben fotókat készített, köztük iráni ellenzékiek és német zsidók ajtónévtábláit.

A Focus jelentése szerint a férfiak feladata a támadások előkészítése volt.

Az arab származású férfiak április 7-én utaztak ICE-vel Párizsból Dél-Németországba. Három férfi, köztük egy testvérpár, Ulmban szállt le és hajtotta végre a feladatát. A negyedik férfi, egy Abdelkarim S. nevű algériai, akit Franciaországban már elítéltek emberölésért, Münchenbe utazott. Ott az Ostbahnhof közelében és a Berg am Laim negyedben több házat és a bejáratokban lévő, hozzájuk tartozó névtáblákat fényképezte, majd másnap visszatért S. Párizsba.

Egy héttel később újra visszatért Münchenbe.

Az Európai Unió területén akart zsidókat ölni Izrael esküdt ellensége

Csakis Izrael és az Egyesült Államok segítségével sikerült meghiúsítani a terrortámadást. Mutatjuk a részleteket.

„Ezúttal alig készít fényképeket, csak itt-ott csenget, beszélget a lakókkal. Az volt a benyomásunk, hogy nevek és címek után érdeklődött”

– mesélte a Focusnak a bajor állambiztonság egyik tisztje.

Közben a francia hatóságok már felhívták bajor kollégáik figyelmét arra, hogy Abdelkarim S.-t az iráni titkosszolgálat rendelte meg egy támadás végrehajtására.

Közben a düsseldorfi bíróság döntése szerint a bochumi zsinagóga elleni 2022 novemberi gyújtogatási kísérletet is iráni állami szervek rendelték meg. A német biztonsági szolgálatoknak vannak arra utaló bizonyítékaik, hogy az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) Kudsz-erői álltak a terv mögött. Ez a szervezet korábban is részt vett izraeli és zsidó célpontok elleni támadásokban szerte a világon.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Ramin Y., a zsinagóga elleni gyújtogatás feltételezett kitervelője Iránba menekült és ott időközben erőszakos halált halt.

Izrael likvidálta a Hells Angels motoros banda egyik német vezetőjét

Iránban ölték meg az Iszlám Forradalmi Gárda ügynökeként is működő Ramin Yektaparast.