Eden Golan remekelt: Izrael bejutott az Eurovízió döntőjébe!

Éljenzés és taps fojtotta el a közönség fújolását, miközben az izraeli énekesnő előadta a Hurricane című dalt. 

Eden Golan csütörtökön lépett az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjének színpadára a Malmö Arénában, ahol a Hurricane című dalát a közönség fergeteges tapsa és éljenzése mellett fújolás is fogadta, amelyek az éneklés során egyre erősödtek. Golan azonban ennek ellenére is végig megőrizte a profizmusát – írja a Ynet.

Miközben az Izrael-ellenes tüntetők Malmőben az utcára vonultak, Golan azt mondta, reméli, hogy előadása segít egyesíteni az embereket.

„Ez egy szuper fontos pillanat számunkra, különösen idén” – mondta a Reutersnek adott interjújában.

„Megtisztelve érzem magam, hogy lehetőségem van arra, hogy a hazám hangja legyek”.

Eden Golan – Hurricane (LIVE) | Israel 🇮🇱 | Second Semi-Final | Eurovision 2024

Subscribe and 🔔 to Eurovision 👉 https://www.youtube.com/user/eurovision?sub_confirmation=1 ​ Eden Golan from Israel performed ‘Hurricane’ in the Second Semi-Final of Eurovision 2024 in Malmö, Sweden -​ We are #UnitedByMusic. The Eurovision Song Contest celebrates diversity through music. Please keep your comments respectful. We will not tolerate racism, sexism, ableism, homophobia, transphobia, body-shaming or any other derogatory or hostile language.

Az izraeli művésznő a döntőbe jutásért versenyzett, amely szombaton lesz.  Az izraeli dal jelenleg az ötödik helyen áll a fogadási listákon.

A szerdai utolsó próbán Golan a zsűri előtt lépett fel, és lefilmezte a dalát, hogy biztosítsa a szereplését arra az esetre, ha az élő előadás estéjén valami balul sülne el. Golant a próbán a közönség tagjai kifütyülték, néhányan pedig kisétáltak a nézőtérről.

„Érzem, hogy az egész ország mögöttem áll. Ez az a pillanat, amire vártam. És most itt van. Mindent beleadok. Továbbra is azok hangja leszek, akik nincsenek itt, akiknek haza kell jönniük” – tette hozzá.

Az Eurovíziós Dalfesztivál betiltotta a palesztin zászlókat és szimbólumokat

A közönség tagjai csak a résztvevő országok zászlóit és a Pride zászlót lobogtathatják majd.