Rendőrökkel csaptak össze palesztin-párti tüntetők Athénban

Összecsapások törtek ki a rendőrség és a tüntetők között egy palesztinbarát tüntetésen Athén központjában kedden, egy nappal azután, hogy az izraeli hadsereg szárazföldi és légi hadműveletet indított a Gázai övezet keleti részén fekvő Rafahban, hogy likvidálja a Hamász palesztin terrorszervezet civilek között rejtőzködő egységeit.

A görög fővárosban a parlament épülete előtt több mint 300 ember gyűlt össze palesztin zászlókkal és „El a kezekkel Rafah-tól!” feliratú transzparensekkel.

„Szolidaritásból vagyunk itt, és bármikor válaszolunk, amikor a palesztinok szolidaritásra szólítanak fel”

– mondta a tüntető Antonisz Davanellosz, egy 60 éves nyugdíjas.

A rendőrség könnygázt vetett be, hogy szétoszlassa a tüntetők egy kisebb csoportját, akik felmásztak a parlamenttel szemben lévő egyiptomi nagykövetség kapujára. Az összecsapások rövid ideig tartottak.

Oli London on Twitter: „Horrifying scenes in Athens, Greece as lynch mob hunt for group of Israeli tourists staying in a hotel. The mob have stormed the hotel and riot police are on the scene and have deployed the use of tear gas. pic.twitter.com/1PYHM5ttdK / Twitter”

Horrifying scenes in Athens, Greece as lynch mob hunt for group of Israeli tourists staying in a hotel. The mob have stormed the hotel and riot police are on the scene and have deployed the use of tear gas. pic.twitter.com/1PYHM5ttdK

A háború akkor kezdődött, amikor a Hamász terroristái október 7-én megtámadták Izraelt, mintegy 1 200 embert megöltek, és 250 embert elraboltak, akik közül 133-an még mindig fogságban vannak a Hamász vezette Gázai övezetben.

Idióták: terrorpárti tüntetők zavarták meg az auschwitzi Élet Menetét

Az emlékfelvonuláson holokauszttúlélők, valamint az október 7-i mészárlást túlélők is részt vettek. Ez nem tetszett a palesztinbarát tüntetőknek.