Idióták: terrorpárti tüntetők zavarták meg az auschwitzi Élet Menetét

Palesztinbarát aktivisták tiltakozást rendeztek a holokauszt emléknapján tartott lengyelországi Élet Menetén.

A felvonulást minden évben azért tartják, hogy a résztvevők leróják tiszteletüket a holokauszt áldozatai előtt. A megemlékezés alatt tüntetők azt skandálták, hogy „állítsák meg a népirtást”, valamint palesztin zászlókat lengettek a résztvevők előtt.

A felvonuláson részt vettek holokauszttúlélők, valamint olyanok is, akik túlélték az október 7-i mészárlást.

A képeken látható, hogy néhány tüntető sárga jelvényt viselt, amely a nácik által a zsidókra kényszerített csillagokra emlékeztetett.

Az Élet Menetének résztvevői válaszul az Ám Jiszráél Cháj-t énekelték vissza a tüntetőknek.

Az auschwitzi tüntetőkről készült képekre reagálva Lucy Lipiner, egy 90 éves holokauszt-túlélő a Twitter/X-en azt írta: „Ezek a tüntetők ugyanazon az útvonalon állnak, amelyen a nagybátyáim, nagynénéim és kis unokatestvéreim az auschwitzi vasútállomásról a birkenaui gázkamráig gyalogoltak, ahol meggyilkolták őket.

Ha valaki azt hiszi, hogy a cionizmus-ellenesség legújabb hulláma nem csak antiszemitizmus, akkor megmagyarázná nekem valaki, hogy miért szakítanak félbe egy felvonulást, amelyen a holokauszt áldozatai előtt tisztelegnek?”.

Elad Simchayoff on Twitter: „If you would have told me a year ago, that there would be protesters outside Auschwitz while Holocaust survivors are commemorating the Holocaust Memorial Day I would say you’re crazy. pic.twitter.com/vASGX7llxE / Twitter”

If you would have told me a year ago, that there would be protesters outside Auschwitz while Holocaust survivors are commemorating the Holocaust Memorial Day I would say you’re crazy. pic.twitter.com/vASGX7llxE

A megemlékezésen a világ minden tájáról érkezett emberek gyűltek össze, hogy 3 km-t gyalogoljanak az auschwitzi és a birkenaui haláltáborok helyszínei között.

Az Élők Menetének szervezői elmondták: „Azért vonultunk ma fel, hogy hangot adjunk a zsidó nép ipari méretű népirtása során meggyilkolt hatmillió áldozatnak.

Együtt vonultunk a náci atrocitások túlélőivel, valamint a Hamász bűntetteinek túlélőivel és a még mindig fogságban tartottak családjaival.

Az a féltucatnyi tüntető, akik ezt perverz módon lehetőséget láttak arra, hogy hangot adjanak az Izrael és a zsidó nép elleni gyűlöletüknek, időszerű emlékeztetőül szolgál a holokausztoktatás és emlékezés fontosságára.”

Keleti Ágnessel a Keletiben – így zajlott idén az Élet Menete

A menet a sófár hangjára indult el, élén csaknem száz holokauszttúlélővel.

2023-ban taroltak az antiszemiták: lesújtó adatokat közölt az ADL

A világháború óta nem mértek ekkora emelkedést az antiszemita incidensek számában.