Videó: A német rohamrendőrök pikk-pakk felszámoltak egy Izrael-ellenes tüntetést

A rendfenntartó erők határozottan léptek fel az Európában is fellángoló palesztinbarát tüntetések ellen.

Rendőrök bontották el a palesztinpárti tüntetők sátrait pénteken a német parlament épületénél. A berlini megmozdulást azután oszlatták fel, hogy több, mint 30 esetben történt törvénysértés, például gyűlöletbeszéd. A demonstrálók azonban akadályozták a rendőrök munkáját, akik végül 75 embert tartóztattak le.

A tiltakozók azt követelték, hogy Németország állítsa le az izraeli fegyverexportot.

„Tűzszünetet követelünk, a nemzetközi jog alkalmazását és az emberi jogok végrehajtását követeljük a palesztinok számára is. Hat hónapja folyik a népirtás, és azok, akik ránk mutogatnak,

akik itt Németországban hatalmon vannak, és antiszemitizmussal, szélsőséges eszmékkel és Izrael-gyűlölettel vádolnak minket, szerintem éppen ez a kormány támogatja a népirtást”

– mondta egy tüntető.

Rohamrendőröket kellett kivezényelni egy rangos francia egyetemhez is pénteken egy palesztinpárti megmozdulás miatt.

A tiltakozó diákok azt akarták elérni, hogy az intézmény vezetése álljon ki a palesztinok mellett, Izraelt pedig ítélje el a gázai offenzívájáért.

A Párizsi Politikai Tanulmányok Intézetének bejáratát blokád alá is vették a tüntetők, ezért az intézmény online oktatásra állt át.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

„A cionisták nem érdemlik meg, hogy éljenek” – mondta a Columbia vezértüntetője

A gázai szolidaritási sátortábor egyik szervezője szerint hálásak lehetnek neki, amiért nem gyilkolja le csak úgy a cionistákat.